Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

I561-005-2:2022;PENYEDIAAN DAN PENGELUARAN PRODUCTION

Pengenalan Kursus

MEMBERIKAN PENDEDAHAN KEPADA PARA PELAJAR BERKAITAN ASAS PENGENDALIAN MAKANAN, CARA MENGGUNAKAN PERALATAN MASAKAN YANG BETUL, TEKNIK MASAKAN DAN KESELAMATAN SERTA KEBERSIHAN. PELAJAR AKAN DI AJAR MEMASAK MASAKAN TRADISIONAL, MASAKAN UTAMA, WESTERN DAN PENCUCI MULUT SERTA CARA MENGHIDANGKANNYA.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KELAYAKAN AKADEMIK
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Had Umur
2.1

Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 35


Dan

3. Warganegara
3.1 Calon Mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja

Tempoh Pengajian
10 Bulan

Prospek Kerjaya
* Pembantu Chef
* Chef Eksekutif
* Chef Bankuet
* Penyelia Katering

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
INSTITUT KEMAHIRAN BESTARI (CAW. BANDAR PERMAISURI)
Alamat
LOT 1233, SAUJANA, PERMAISURI,
22110 SETIU , TERENGGANU.

LOT 1661, SAUJANA, PERMAISURI,
22110 SETIU , TERENGGANU.
Negeri
TERENGGANU
Penyelaras
MOHD AZIZUL BIN AZIZ
Telefon
09-6021002
Emel
ikbpermaisuri@yahoo.com
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
1) Penginapan , Dewan Makan,Pengangkutan ke bengkel Disediakan
2) Pinjaman Latihan Oleh Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK)
3) Tajaan bagi yang layak
* Mengikut Terma dan Syarat
4) Elaun sara hidup ( Sebahagian daripada pinjaman)
5) Elaun Sara hidup (sebahagian daripada Tajaan bagi yang layak)
* Mengikut Terma dan Syarat

Sebarang pertanyaan boleh berhubung melalui : 01159628492