Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI

I561-005-3:2022,I561-005-2:2022;Sijil Kemahiran Malaysia

Pengenalan Kursus

Program Sijil Kemahiran Malaysia Operasi Seni Kulinari adalah salah satu bidang yang menawarkan kaedah pembelajaran yang komprehensif dan berstruktur lengkap dengan keperluan industri dalam bidang masakkan, Program ini menjana daya kemajuan pelatih dalam aktiviti latihan masakkan mengikut peredaran semasa dan keperluan latihan dalam industri, pelatih akan didedahkan dengan pelbagai cara persediaan, teknik-teknik pembuatan dan penghasilan makanan mengikut kaedah yang betul, pengurusan yang strategik serta gestronomi yang mampan. Pelatih berpeluang menceburkan diri dalam sektor pekerjaan dari pelbagai aspek yang perkhidmatan makanan yang ada dalam industri ini. Pelatih akan lebih berkeyakinan untuk berhadapan dengan cabaran industri serta menjadi individu yang lebih kompeten.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Menguasai 3M (Membaca, Mengira & Menulis)
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 45


Tempoh Pengajian
18 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef, Penyelia Katering, Pengurus Makanan, Pakar Industri, Pensyarah TVET, Perunding Culinary, Penceramah Culinary, Jurulatih Culinary

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
PUSAT LATIHAN KEMAHIRAN IIMAT
Alamat
Wisma TLT, 51 & 51A, Jln Sultan Azlan Shah, Titiwangsa Sentral, 51200 Kuala Lumpur
Negeri
Tiada Maklumat
Penyelaras
MOHAMAD ANUAR BIN ABD RANI
Telefon
0340446055
Emel
mtmiimat@gmail.com
Laman Web
http://www.iimat.edu.my/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pakej Pelajar (PERCUMA)!

- Chef Uniform = 2 helai
- Set Tool Box = 1 box
- Topi Chef = 2 pcs
- Rebate = Kasut Keselamatan

Pembiayaan Melalui :
* PTPK
* KWSP
* Pembiayaan sendiri

* Kemudahan Asrama disediakan!

(Penyelaras Pusat Bertauliah : En. Anuar (017-9796935) wassup/call