Kursus TVET
Operasi Servis Makanan & Minuman
I561-002-2:2018: OPERASI SERVIS MAKANAN DAN MINUMAN
Pengenalan Kursus
Operasi Servis Makanan dan Minuman adalah berasaskan kepada Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan yang digubal oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran
COCU 1 : F&B Safety, Health, Hygiene and Sanitation Practice
COCU 2 : F&B Pre-Preparation Operation (Mise-en-place)
COCU 3 : F&B Guest Order Handling
COCU 4 : F&B Serving
COCU 5 : F&B Billing & Cashiering
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KELAYAKAN AKADEMIK
Dan
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. WARGANEGARA
Dan
2.1
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
3. UMUR
3.1
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 55
Tempoh Pengajian
8 Bulan
Prospek Kerjaya
PRAMUSAJI / KAPTEN / PENYELIAAN OPERASI SERVIS MAKANAN DAN MINUMAN
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ YKP
Alamat
56-3, JALAN PERNIAGAAN, PUSAT PERNIAGAAN
ALMA, 14000 BUKIT MERTAJAM, PULAU PINANG
PULAU PINANG
ALMA, 14000 BUKIT MERTAJAM, PULAU PINANG
PULAU PINANG
Negeri
PULAU PINANG
Penyelaras
SHARVESWARI A/P THIAGARAJAN
Telefon
04-5484500
Emel
kolejykp.edu@gmail.com
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pinjaman oleh Perbadanan Tabung Pembangunan kemahiran (PTPK)
Elaun RM600/bulan
Elaun RM600/bulan