Kursus TVET
Operasi Servis Makanan & Minuman
I561-002-2:2018: OPERASI SERVIS MAKANAN DAN MINUMAN
Pengenalan Kursus
Operasi Servis Makanan dan Minuman adalah berasaskan kepada Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan yang digubal oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran
COCU 1 : F&B Safety, Health, Hygiene and Sanitation Practice
COCU 2 : F&B Pre-Preparation Operation (Mise-en-place)
COCU 3 : F&B Guest Order Handling
COCU 4 : F&B Serving
COCU 5 : F&B Billing & Cashiering
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KELAYAKAN AKADEMIK
Atau
1.1 Boleh membaca , mengira dan menulis
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
1.2 Umur 15 Tahun - 55 Tahun
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 55
Tempoh Pengajian
8 Bulan
Prospek Kerjaya
PRAMUSAJI / KAPTEN / PENYELIAAN OPERASI SERVIS MAKANAN DAN MINUMAN
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ YKP
Alamat
56-3, JALAN PERNIAGAAN, PUSAT PERNIAGAAN
ALMA, 14000 BUKIT MERTAJAM, PULAU PINANG
PULAU PINANG
ALMA, 14000 BUKIT MERTAJAM, PULAU PINANG
PULAU PINANG
Negeri
PULAU PINANG
Penyelaras
SHARVESWARI A/P THIAGARAJAN
Telefon
04-5484500
Emel
kolejykp.edu@gmail.com
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pinjaman oleh Perbadanan Tabung Pembangunan kemahiran (PTPK)
Elaun RM600/bulan
Elaun RM600/bulan