OPERASI SENI KULINARI
I561-005-3:2022
Pengenalan Kursus
Kursus ini memberi pendedahan para peserta kepada cara pengoperasian Seni Kulinari. Ia terdiri daripada 10 modul iaitu Monitor Kitchen Hygiene and Safety Procedure, Produce Salad Dressings, Produce Sauces, Produce Soups (intermediate), Produce potato dishes, Produce Rice and Farinaceous, Produce Noodles, Produce Pasta,Produce Main Course dan Produce Plated Dessert.
Memahami gambaran asas berkenaan untuk pengoperasian seni kulinari.Selain itu, program ini menawarkan kerjaya yang lumayan yang membawa kepada laluan kerjaya yang berbeza bermula dari Penolong Chef sehingga menjadi Chef Eksekutif, Pemilik Restoran,Tenaga Pengajar Kulinari dan sebagainya.
Maklumat Latihan TVET
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
Atau
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 40
Atau
Atau
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN [I561-005-2:2022] Atau
Penyediaan & Pembuatan Makanan [HT-012-2:2012]
Butiran Penyedia Latihan TVET
OFF JALAN PUCHONG,
47160 PUCHONG SELANGOR
Lain-lain Maklumat
ELAUN SARA DIRI RM600 SEPANJANG TEMPOH PENGAJIAN
ELAUN PENGANGKUTAN RM500 HINGGA RM1000