Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

I561-005-2:2022

Pengenalan Kursus

Kursus Seni Kulinari menawarkan pelajar kemahiran memasak yang menonjolkan tatasajian dan penyediaan makanan, serta pembuatan kek dan roti yang menawan. Pelajar akan mempelajari teknik dekorasi dan penyajian hidangan yang estetik, serta mendapatkan pengalaman praktikal di dapur moden.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. MEMBACA, MENULIS, MENGIRA
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Atau

1.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Atau

1.3

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 40


Atau

1.4
Warganegara Malaysia Sahaja

Tempoh Pengajian
9 Bulan

Prospek Kerjaya
HOSPITALITI

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
SILVERSPOON INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
NO.12 & 12A, JALAN OP1/3, PUSAT PERDAGANGAN ONE PUCHONG,
OFF JALAN PUCHONG,
47160 PUCHONG SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURLIYANA MOHAMAD SHAHIMIN
Telefon
0380769953
Emel
info@silverspoon.edu.my
Laman Web
www.silverspoon.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PINJAMAN PENGAJIAN DARI PTPK
ELAUN SARA DIRI RM600 SEPANJANG TEMPOH PENGAJIAN
ELAUN PENGANGKUTAN RM500 HINGGA RM1000