Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022
Pengenalan Kursus
Kursus Seni Kulinari menawarkan pelajar kemahiran memasak yang menonjolkan tatasajian dan penyediaan makanan, serta pembuatan kek dan roti yang menawan. Pelajar akan mempelajari teknik dekorasi dan penyajian hidangan yang estetik, serta mendapatkan pengalaman praktikal di dapur moden.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. MEMBACA, MENULIS, MENGIRA
Atau
Atau
Atau
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
1.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Atau
1.3
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 40
Atau
1.4
Warganegara Malaysia Sahaja
Tempoh Pengajian
9 Bulan
Prospek Kerjaya
HOSPITALITI
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SILVERSPOON INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
NO.12 & 12A, JALAN OP1/3, PUSAT PERDAGANGAN ONE PUCHONG,
OFF JALAN PUCHONG,
47160 PUCHONG SELANGOR
OFF JALAN PUCHONG,
47160 PUCHONG SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURLIYANA MOHAMAD SHAHIMIN
Telefon
0380769953
Emel
info@silverspoon.edu.my
Laman Web
www.silverspoon.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PINJAMAN PENGAJIAN DARI PTPK
ELAUN SARA DIRI RM600 SEPANJANG TEMPOH PENGAJIAN
ELAUN PENGANGKUTAN RM500 HINGGA RM1000
ELAUN SARA DIRI RM600 SEPANJANG TEMPOH PENGAJIAN
ELAUN PENGANGKUTAN RM500 HINGGA RM1000