Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman
I561-002-3:2018
Pengenalan Kursus
Graduan Operasi Servis Makanan dan Minuman bekerja dalam sektor operasi F&B yang tertentu dengan menyediakan perkhidmatan membantu, mesra dan berbudi bahasa kepada para pelanggannya. Mereka bekerja dalam persekitaran yang selamat dan kondusif sama ada secara individu atau dalam satu pasukan dalam melaksanakan tugas seperti penyediaan kawasan perkhidmatan, menyusun kerusi meja, menambahkan semula stesen sampingan, mengelap dan menggilap kutleri dan pinggan mangkuk. Perkhidmatan F&B juga merangkumi kata ucapan, penyediaan tempat duduk, mengambil pesanan, berkhidmat dan berkomunikasi dengan pelanggan,
Maklumat Latihan TVET
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis Atau
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 45
Butiran Penyedia Latihan TVET
JALAN PUTERI 4/1,
BANDAR PUTERI 47100 PUCHONG
Lain-lain Maklumat
SIJIL DIBAWAH KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA /JABATAN PEMBANGUNAN KEMAHIRAN