Kursus TVET
Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman
I561-002-3:2018
Pengenalan Kursus
Graduan Operasi Servis Makanan dan Minuman bekerja dalam sektor operasi F&B yang tertentu dengan menyediakan perkhidmatan membantu, mesra dan berbudi bahasa kepada para pelanggannya. Mereka bekerja dalam persekitaran yang selamat dan kondusif sama ada secara individu atau dalam satu pasukan dalam melaksanakan tugas seperti penyediaan kawasan perkhidmatan, menyusun kerusi meja, menambahkan semula stesen sampingan, mengelap dan menggilap kutleri dan pinggan mangkuk. Perkhidmatan F&B juga merangkumi kata ucapan, penyediaan tempat duduk, mengambil pesanan, berkhidmat dan berkomunikasi dengan pelanggan,
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Penjilian SKM tahap 2
1.1
Operasi Servis Makanan & Minuman [I561-002-2:2018]
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Graduan peringkat sijil dicari dan biasanya berakhir dengan mendapat pekerjaan sebagai kakitangan F&B di Hotel, Resort, Pusat Konvensyen, Restoran, Kafeteria, atau memulakan perniagaan katering mereka sendiri.
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
CQ-TEC TVET COLLEGE
Alamat
NO. 25-2, 25-3, 27-2, 35-2,
JALAN PUTERI 4/1,
BANDAR PUTERI 47100 PUCHONG
JALAN PUTERI 4/1,
BANDAR PUTERI 47100 PUCHONG
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
LILLY A/P RAMALINGAM
Telefon
03-56505081
Emel
collegecqtecusj@gmail.com
Laman Web
www.cq-tec.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
JAMINAN KERJA DITAWARKAN
SIJIL DIBAWAH KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA /JABATAN PEMBANGUNAN KEMAHIRAN
SIJIL DIBAWAH KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA /JABATAN PEMBANGUNAN KEMAHIRAN