Kursus TVET
Pembuatan Pastri
HT-014-3:2011
Pengenalan Kursus
Kursus ini menerangkan tentang peranan chef di dalam industri hospitaliti yang semakin mencabar. Penekanan di buat terhadap fungsi Jabatan Kulinari (Dapur) ke arah kejayaan operasi perniagaan. Topik yang dibincangkan termasuk Kebersihan, Keselamatan Dapur, Pengendalian Makanan, Teknik Masakan, Penyediaan pelbagai jenis pencuci mulut dan Pengendalian aktiviti Katering.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KELAYAKAN AKADEMIK
Atau
Dan
1.1
PEMBUATAN PASTRI [HT-014-2:2011]
Atau
1.2
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. UMUR
Dan
2.1
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 45
Dan
3. SYARAT TAMBAHAN
3.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
,
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
- Kerjaya dalam bidang pemakanan, perhotelan, keusahawan, pendidikan dan perkhidmatan.
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
HAAZA CENTRE OF EXCELLENCE
Alamat
NO 49, JALAN LAPANGAN TERBANG
31350 IPOH PERAK
31350 IPOH PERAK
Negeri
PERAK
Penyelaras
MOHD ZAKIR SHAH BIN MIR BANSAH
Telefon
05-3114562
Emel
haaza.excellence@gmail.com
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
1) Pembiayaan diberikan sepenuhnya oleh PTPK.
2) Elaun Sara Hidup diberikan sebanyak RM600/bulan.
3) Kelayakkan umur 15 tahun hingga 45 tahun
4) Mestilah memiliki sijil tahap 2 (SKM 2)
2) Elaun Sara Hidup diberikan sebanyak RM600/bulan.
3) Kelayakkan umur 15 tahun hingga 45 tahun
4) Mestilah memiliki sijil tahap 2 (SKM 2)