Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022
Pengenalan Kursus
Program Kulinari ini direka untuk menyediakan kemahiran dan pengetahuan praktikal bagi memenuhi keperluan pasaran. Melalui program ini, pelajar akan terlibat secara langsung dalam persekitaran simulasi industri dengan kemudahan dapur dan peralatan berkelas profesional bagi memastikan mereka bersedia untuk cabaran sebenar industri.
Program ini merangkumi 80% latihan praktikal dalam persekitaran industri dan 20% pembelajaran teori melalui kelas kendiri dan kuliah secara dalam talian.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Boleh membaca,menulis dan mengira (3M)
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Tempoh Pengajian
7 Bulan
Prospek Kerjaya
-
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SG AKADEMI
Alamat
D-00-3A, PUTRA MAJESTIK
JALAN KASIPILLAY OFF JALAN IPOH BATU 2 1/2,
51200 KUALA LUMPUR
PREMIS TAMBAHAN:
BLOK A-0-3A, PUTRA MAJESTIK,
JALAN KASIPILLAY,
51200 KUALA LUMPUR
JALAN KASIPILLAY OFF JALAN IPOH BATU 2 1/2,
51200 KUALA LUMPUR
PREMIS TAMBAHAN:
BLOK A-0-3A, PUTRA MAJESTIK,
JALAN KASIPILLAY,
51200 KUALA LUMPUR
Negeri
Tiada Maklumat
Penyelaras
KU NUR AINI BINTI KU AHMAD ZAMRI
Telefon
03-40411266
Emel
aini@sgacademy.edu.my
Laman Web
www.sgacademy.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pada tahap ini, pelajar akan diperkenalkan kepada kemahiran asas yang penting dalam dunia kulinari. Modul-modul ini dirancang untuk mempersiapkan pelajar dalam memahami prinsip-prinsip keselamatan makanan, kebersihan dapur serta kemahiran penyediaan asas yang kritikal.