Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022
Pengenalan Kursus
Program Pembuatan dan Penyediaan Makanan ini memberi fokus kepada teknik asas dan kemahiran kulinari untuk menghasilkan hidangan yang berkualiti tinggi. Pelajar akan didedahkan dengan teknik masakan moden serta kaedah penyediaan makanan yang memenuhi standard industri. Program ini juga memberi peluang untuk mempraktikkan pengetahuan dalam situasi dapur sebenar, membina asas yang kukuh untuk kerjaya dalam bidang kulinari.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Umur
Dan
1.1
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 50
Dan
2. Maklumat tambahan
Dan
2.1
1. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Dan
3. Tanpa pendidikan formal
3.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Tempoh Pengajian
1 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
CILANTRO CULINARY ACADEMY
Alamat
1-1, JALAN USJ SENTRAL 3, USJ SENTRAL SUBANG JAYA, 47600 SUBANG JAYA, SELANGOR.
PREMIS TAMBAHAN:
No. 1-1, 1-2,1-3,1-4, 3, 3-1, 3-2,3-3 dan 3-4, Jalan USJ 3 Sentral, 47650 UEP Subang Jaya, Selangor
PREMIS TAMBAHAN:
No. 1-1, 1-2,1-3,1-4, 3, 3-1, 3-2,3-3 dan 3-4, Jalan USJ 3 Sentral, 47650 UEP Subang Jaya, Selangor
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
MAISARAH BINTI AMINUDDIN
Telefon
03-8023 0555
Emel
ytliew@cilantro.edu.my
Laman Web
https://cilantro.edu.my/home/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PTPK.