Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

I561-005-2:2022

Pengenalan Kursus

Program Pembuatan dan Penyediaan Makanan ini memberi fokus kepada teknik asas dan kemahiran kulinari untuk menghasilkan hidangan yang berkualiti tinggi. Pelajar akan didedahkan dengan teknik masakan moden serta kaedah penyediaan makanan yang memenuhi standard industri. Program ini juga memberi peluang untuk mempraktikkan pengetahuan dalam situasi dapur sebenar, membina asas yang kukuh untuk kerjaya dalam bidang kulinari.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Umur
1.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 50


Dan

2. Maklumat tambahan
2.1
1. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Dan

3. Tanpa pendidikan formal
3.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Tempoh Pengajian
1 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
CILANTRO CULINARY ACADEMY
Alamat
1-1, JALAN USJ SENTRAL 3, USJ SENTRAL SUBANG JAYA, 47600 SUBANG JAYA, SELANGOR.

PREMIS TAMBAHAN:

No. 1-1, 1-2,1-3,1-4, 3, 3-1, 3-2,3-3 dan 3-4, Jalan USJ 3 Sentral, 47650 UEP Subang Jaya, Selangor
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
MAISARAH BINTI AMINUDDIN
Telefon
03-8023 0555
Emel
ytliew@cilantro.edu.my
Laman Web
https://cilantro.edu.my/home/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PTPK.