Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI

I561-005-3:2022

Pengenalan Kursus

Menghasilkan tenaga kerja yang berpengetahuan dan berkemahiran dalam aktivti penyediaan dan pembuatan makanan, pengenalan peralatan dan perkakas, pemantauan penyelengaraan peralatan serta penyediaan pemotongan daging mentah yang memenuhi standard keperluan pekerjaan. Pelatih wajib menjalani Latihan Industri selama 3 bulan.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1 Memiliki SKM Tahap 2

PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN [I561-005-2:2022]


Atau

1.2

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1 Had umur

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35


Dan

3. Kewarganegaraan
3.1 Calon mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Lain-lain
4.1
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) ,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Tempoh Pengajian
11 Bulan

Prospek Kerjaya
COMMIS

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
SHEN JAI TVET COLLEGE
Alamat
NO. 39, 1st FLOOR, IPOH GARDEN SQUARE, JALAN SULTAN AZLAN SHAH UTARA, TAMAN IPOH SELATAN, 31400 IPOH, PERAK.
Negeri
PERAK
Penyelaras
NORHAZARINA BINTI AHMAD ZAWAWI
Telefon
05-2551559
Emel
rina@kompas.edu.my
Laman Web
www.shenjai.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pelatih akan dianugerahkan dengan Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 Operasi Seni Kulinari setelah lulus ujian dan penilaian akhir.