Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI
I561-005-3:2022
Pengenalan Kursus
KURSUS OPERASI SENI KULINARI MENDEDAHKAN PARA PELATIH TVET
MENGUASAI ILMU DALAM BIDANG KULINARI
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
Atau
Atau
Dan
1.1 Menguasai pekara 3M (Membaca , Menulis , Mengira)
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
1.2 Lulus subjek berikut
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred | Aktif |
---|---|---|---|---|---|
1103 | BAHASA MELAYU | Wajib | E | Aktif | |
1119 | BAHASA INGGERIS | Wajib | E | Aktif |
Atau
1.3 Mempunyai Kelayakan SKM berikut :-
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN [I561-005-2:2022] Atau
OPERASI SENI KULINARI [I561-005-3:2022]
Dan
2. Umur
Dan
2.1
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 30
Dan
3. Warganegara
Dan
3.1 Calon yang memohon mestilah warganegara malaysia sahaja
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
4. Bumiputera
4.1
Calon Bumiputera Sahaja
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
MEMASTIKAN PELAJAR TVET MENDAPATKAN PEKERJAAN SETELAH TAMAT TEMPOH BELAJAR
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
GOURMET INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
LOT 13-A L2, 13-B L2, SUITES 1-L3, 1-L3-1, L3-2 & L3-3
PODIUM BLOCK BANGUNAN PWTC,
JALAN TUN ISMAIL CHOW KIT,
53100 KUALA LUMPUR.
PODIUM BLOCK BANGUNAN PWTC,
JALAN TUN ISMAIL CHOW KIT,
53100 KUALA LUMPUR.
Negeri
Tiada Maklumat
Penyelaras
NORAHASLINA BINTI NADZRI
Telefon
0162151670 / 018-2322749 / 03-26146743
Emel
gic.fisb@gmail.com
Laman Web
na
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PEMBIAYAAN OLEH PERBADANAN TABUNG PEMBANGUNAN KEMAHIRAN (PTPK)