Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI

I561-005-3:2022

Pengenalan Kursus

KURSUS OPERASI SENI KULINARI MENDEDAHKAN PARA PELATIH TVET
MENGUASAI ILMU DALAM BIDANG KULINARI

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1 Menguasai pekara 3M (Membaca , Menulis , Mengira)

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Atau

1.2 Lulus subjek berikut
Kod Subjek Subjek Wajib/Pilihan Kategori Pilihan Min Gred Aktif
1103 BAHASA MELAYU Wajib E Aktif
1119 BAHASA INGGERIS Wajib E Aktif

Atau

1.3 Mempunyai Kelayakan SKM berikut :-

PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN [I561-005-2:2022] Atau

OPERASI SENI KULINARI [I561-005-3:2022]


Dan

2. Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 30


Dan

3. Warganegara
3.1 Calon yang memohon mestilah warganegara malaysia sahaja
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Bumiputera
4.1
Calon Bumiputera Sahaja

Tempoh Pengajian
3 Bulan

Prospek Kerjaya
MEMASTIKAN PELAJAR TVET MENDAPATKAN PEKERJAAN SETELAH TAMAT TEMPOH BELAJAR

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GOURMET INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
LOT 13-A L2, 13-B L2, SUITES 1-L3, 1-L3-1, L3-2 & L3-3
PODIUM BLOCK BANGUNAN PWTC,
JALAN TUN ISMAIL CHOW KIT,
53100 KUALA LUMPUR.
Negeri
Tiada Maklumat
Penyelaras
NORAHASLINA BINTI NADZRI
Telefon
0162151670 / 018-2322749 / 03-26146743
Emel
gic.fisb@gmail.com
Laman Web
na

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PEMBIAYAAN OLEH PERBADANAN TABUNG PEMBANGUNAN KEMAHIRAN (PTPK)