Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-2:2012

Pengenalan Kursus

Kursus Penyediaan & Pembuatan Makanan Tahap 2 adalah program yang direka untuk melengkapkan individu dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan dalam penyediaan dan pembuatan makanan, mengikut standard industri makanan yang ditetapkan.

Program ini menyediakan asas yang sangat baik untuk kerjaya di hotel, restoran dan industri katering. Pelajar akan memperoleh pengalaman praktikal yang berharga dan membangunkan kemahiran praktikal di kemudahan standard berasaskan industri.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Akademik
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 65


Tempoh Pengajian
8 Bulan

Prospek Kerjaya
Kerjaya dalam industri kulinari seperti katering, perhotelan, resort, homestay, kilang makanan/minuman dan kantin sekolah.

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
AKADEMI HOSPITALITI & PELANCONGAN SAUJANA
Alamat
LOT 248, 3RD FLOOR, SECTION 8
KTLD, JALAN HAJI TAHA
93400 KUCHING
SARAWAK

PREMIS TAMBAHAN(1)
LOT 243, LOT 247, LOT 248 & LOT 251, TINGKAT BAWAH, TINGKAT 1, TINGKAT 2 & TINGKAT 3, SEKSYEN 8, KTLD, JALAN HAJI TAHA, 93400 KUCHING, SARAWAK.

PREMIS TAMBAHAN(2)
LOT 11, TINGKAT 1 & TINGKAT 2, SEKSYEN 13, KTLD, JALAN DATUK AJIBAH ABOL, 93400 KUCHING, SARAWAK.

PREMIS TAMBAHAN(3)
LOT 248, TINGKAT BAWAH DAN LOT 247 TINGKAT 1, SEKSYEN 8, KTLD, JALAN HAJI TAHA, 93400 KUCHING, SARAWAK.

PREMIS TAMBAHAN(4)
LOT 247, TINGKAT BAWAH DAN TINGKAT 1, SEKSYEN 8, KTLD, JALAN HAJI TAHA, 93400 KUCHING, SARAWAK.
Negeri
SARAWAK
Penyelaras
Abdul Mu'min bin Jarni
Telefon
082 - 230586
Emel
info@satt.edu.my
Laman Web
www.satt.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Peserta yang berjaya akan diperakui dengan sijil bidang membolehkan mereka meneruskan kerjaya dalam bidang kulinari.