Kursus TVET
DIPLOMA PENTADBIRAN OPERASI PENGELUARAN MAKANAN (TAHAP 4)

C107-002-4:2017

Pengenalan Kursus

Merancang bajet tahunan, mengurus stok bahan mentah dan peralatan pengeluaran, mengurus dan mengawal aktiviti dan kos pengeluaran produk, mengurus kualiti dan keselamatan produk, mengurus hal-ehwal pekerja dan melaksanakan fungsi pengurusan am.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Diploma Kemahiran Malaysia / Diploma Tahap 4 / Diploma Setaraf

Syarat Kelayakan
1. SPM
1.1
Kod Subjek Subjek Wajib/Pilihan Kategori Pilihan Min Gred Aktif
1103 BAHASA MELAYU Wajib E Aktif
1249 SEJARAH Wajib E Aktif

Dan

2. UMUR
2.1

Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 45


Dan

3. SYARAT TAMBAHAN
3.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib) ,
3. Bujang (Wajib) ,
4. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib)

Dan

4. LAIN-LAIN SYARAT
4.1 Memiliki atau Lulus SKM Tahap sebelumya di dalam Bidang yang sama contoh;

Pengeluaran Makanan [AF-018-3:2014] Atau

Pengeluaran Makanan (Pemprosesan) [C107-002-3:2020] Atau

Penyelia Pengeluaran Pemprosesan Makanan [Y-040-3]


Tempoh Pengajian
24 Bulan

Prospek Kerjaya
Meyambung Pengajian Ke Peringkat Yang Lebih Tinggi , Usahawan, Pengurus Di Kilang dan Pembantu Penyediaan Makanan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
KOLEJ PERTANIAN MALAYSIA, BUKIT TANGGA
Alamat
Kolej Pertanian Malaysia, Bukit Tangga
Negeri
KEDAH
Penyelaras
PAHIRAH BINTI MOKHTAR
Telefon
049229008
Emel
kpm.kedah@gmail.com
Laman Web
-

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pengajian ditaja sepenuhnya oleh kerajaan.
Elaun sara diri diberi sebanyak RM250.00 sebulan dan asrama penginapan serta makan dan minum disediakan oleh kerajaan.