Kursus TVET
Pemasangan dan Penyelenggaraan Elektrik Satu Fasa

PEL0101

Pengenalan Kursus

Kursus Pendawai Elektrik ini merupakan kursus latihan kemahiran secara profesional dalam bidang Pendawai Elektrik Satu Fasa dan Tiga Fasa. Peserta boleh melakukan kerja-kerja merekabentuk, membaca pelan, membuat pepasangan dan mengujilari, membaikpulih dan menyelia serta mengurus satu projek pendawaian dari awal pembinaan hingga ke akhir penyiapan. Peserta juga berpotensi tinggi untuk menjadi Kontraktor Elektrik / Usahawan yang berjaya.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
Tempoh Pengajian
24 Bulan
Prospek Kerjaya
"Pelatih yang menamatkan kursus ini boleh memasuki alam pekerjaan di sektor awam atau swasta sebagai Pendawai Elektrik Satu Fasa, Juruteknik Elektrik atau menjadi usahawan dengan membuka syarikat Kontraktor elektrik kelas D.

Pelatih juga berpeluang melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi seperti Pendawai Elektrik PW4, kursus Penjaga Jentera A0 atau A1 atau ke peringkat diploma d mana-mana istitusi latihan kemahiran awam atau swasta."

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Tawau
Alamat
TINGKAT BAWAH & SATU TB12206, TINGKAT 1 & 2 TB 12207, TAMAN MEGA JAYA, JALAN APAS TAWAU, PETI SURAT 61260, 91022 TAWAU, SABAH
Negeri
SABAH
Penyelaras
JUPRI BIN GAMAD @JUPERY
Telefon
089-750507
Emel
giattawau@giatmara.edu.Mmy
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
-