Masakan dan Pramusaji
MNP0101
Pengenalan Kursus
Kursus masakan dan pramusaji merupakan kursus latihan kemahiran secara profesional dalam bidang masakan, penyediaan makanan, pembuatan kek atau roti yang menonjolkan tatasajian dan kemahiran bagi mengetengahkan makanan dari tahap penyediaan sehingga penghidangan. Pelatih didedahkan dengan kemahiran serta teknik masakan,mahir dalam penghasilan makanan Timur dan Barat. Pelatih juga di ajar mengenai kaedah pramusaji yang merangkumi banyak negara. Pelatih juga berpotensi menjadi usahawan dan pekerja mahir di bidang perhotelan /food service dan seni kulinari yang beretika dan berkebolehan.
Maklumat Latihan TVET
Dan
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70
Dan
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
Dan
2. Tenaga Pengajar bidang masakan
3. Usahawan
4. Barista
5. Kru kitchen
Butiran Penyedia Latihan TVET
PREMIS TAMBAHAN:
NO. 12 & 12A, JALAN INDUSTRI PALOH, KAWASAN INDUSTRI PALOH, KAWASAN INDUSTRI RINGAN PALOH, 30200 IPOH, PERAK
Lain-lain Maklumat
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan