Kursus TVET
SIJIL LANJUTAN TEKNOLOGI HOSPITALITI (PENYEDIAAN ROTI)
SHR 03
Pengenalan Kursus
Program ini mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam prinsip-prinsip asas industri hospitaliti dalam bidang pembuatan roti serta merangkumi keselamatan dan sanitasi makanan, asas jualan dan pemasaran, pembelian dan kawalan kos, penyeliaan dan pengurusan pengeluaran.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Persekolahan
Atau
Dan
1.1 Mestilah:
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
1.2
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred | Aktif |
---|
Dan
2. Umur
Dan
2.1 Mestilah:
Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 30
Dan
3. Syarat Tambahan
3.1 Mestilah:
1. Bujang (Wajib)
,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
21 Bulan
Prospek Kerjaya
Commis, Pembuat roti, Pemilik kafe, Chef Bakeri, Pengurus bakeri, Katerer
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA ALOR GAJAH
Alamat
KM 34, JALAN RAMUAN CHINA BESAR, 78300 ALOR GAJAH, MELAKA
Negeri
MELAKA
Penyelaras
SYED MUHAMMAD ZULHELMI B.ABDULLAH
Telefon
06-3851255
Emel
syedzul@kbs.gov.my
Laman Web
https://ekampus.kbs.gov.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Tiada