Kursus TVET
SIJIL LANJUTAN TEKNOLOGI HOSPITALITI (PENYEDIAAN ROTI)

SHR 03

Pengenalan Kursus

Program ini mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam prinsip-prinsip asas industri hospitaliti dalam bidang pembuatan roti serta merangkumi keselamatan dan sanitasi makanan, asas jualan dan pemasaran, pembelian dan kawalan kos, penyeliaan dan pengurusan pengeluaran.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Persekolahan
1.1 Mestilah:

Tamat Tingkatan 5


Atau

1.2
Kod Subjek Subjek Wajib/Pilihan Kategori Pilihan Min Gred Aktif

Dan

2. Umur
2.1 Mestilah:

Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 30


Dan

3. Syarat Tambahan
3.1 Mestilah:
1. Warganegara Malaysia (Wajib) ,
2. Bujang (Wajib) ,
3. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
4. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
21 Bulan
Prospek Kerjaya
Commis, Pembuat roti, Pemilik kafe, Chef Bakeri, Pengurus bakeri, Katerer

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA ALOR GAJAH
Alamat
KM 34, JALAN RAMUAN CHINA BESAR, 78300 ALOR GAJAH, MELAKA
Negeri
MELAKA
Penyelaras
SYED MUHAMMAD ZULHELMI B.ABDULLAH
Telefon
06-3851255
Emel
syedzul@kbs.gov.my
Laman Web
https://ekampus.kbs.gov.my/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Tiada