Diploma Teknologi Kejuruteraan Biokimia ( Makanan)
G02
Pengenalan Kursus
Program selama 3 tahun ini memberi pengetahuan dan kemahiran teknikal dalam bidang teknologi kejuteraan makanan. Program ini menekankan pengaplikasian prinsip-prinsip sains dan kejuruteraan dalam membangunkan kaedah serta mengenalpasti proses terbaik bagi menghasilkan produk makanan yang bermutu, sihat dan selamat. Selain daripada itu, program ini juga menekankan ilmu dan kemahiran keusahawanan dalam bidang yang berkaitan.
Maklumat Latihan TVET
2. Bumiputera (Wajib)
Dan
Penyeliaan dan Operasi Makanan Segera [HT-031-3:2016] Atau
Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman [I561-002-3:2018] Atau
Operasi Pembungkusan Produk Makanan Segar [C107-001-3:2017] Atau
Operasi Servis Makanan & Minuman [HT-010-3:2012] Atau
PENYELIAAN OPERASI HALAL [M749-004-3:2020] Atau
Pengauditan Halal [HI-010-3:2013]
Dan
Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 45
Dan
Syarat Umum:
1. Sihat tubuh badan (Tidak menerima sebarang jenis OKU)
Butiran Penyedia Latihan TVET
32400 Lenggong, Perak.
Lain-lain Maklumat
Sarjana Muda Sains dan Teknologi Makanan (UiTM)
Sarjana Muda Teknologi (Teknologi Makanan) (USM)
Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Kimia (Kepujian) Makanan (UniKL)
Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraaan Makanan (Unisza)
Bachelor of Food Technology (University of Queensland, Australia)
Bachelor of Food Technology (Massey University, New Zealand)
** Yuran pengajian dibiayai oleh MARA