Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus Bread Artisan adalah program latihan yang memberi tumpuan kepada seni pembuatan roti secara tradisional dan moden. Peserta akan mempelajari teknik artisanal untuk menghasilkan roti berkualiti tinggi, termasuk pemilihan bahan, fermentasi, pembentukan, dan pembakaran roti

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Tempoh Pengajian
3 Bulan

Prospek Kerjaya
Baker atau Pastry Chef, Pengusaha Bakery, Pakar R&D dalam Bakery

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Klang
Alamat
NO.50,52 & 56, JALAN DAMAR, KS9, GLENMARIE COVE, 42000 PORT KLANG, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
MOHAMMAD FAIZOL BIN MAAROP
Telefon
03-31651740
Emel
gmklang@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Empat (4) Sesi
- Januari, April
- Julai, Oktober
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan