Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini memberi pendedahan kepada peserta mengenai asas penyediaan pelbagai jenis pencuci mulut moden seperti puding, kek cawan, mousse, panna cotta, dan agar-agar kreatif. Peserta akan diajar teknik penyediaan, hiasan, penyusunan serta kaedah penyimpanan yang sesuai untuk mengekalkan rasa dan kualiti dessert.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 13
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

6. TAHFIZ
6.1 Pelatih dari sekolah tahfiz

Syarat Umum:
1. Pelajar tahfiz / madrasah / pondok
2. Umur 13 - 70
3. Berdaftar dengan JAKIM / Jabatan Agama Negeri


Tempoh Pengajian
40 Jam

Prospek Kerjaya
Usahawan dessert secara tempahan atau jualan harian
Peniaga di pasar malam, kafe mini atau atas talian
Penyedia pencuci mulut untuk katering atau majlis khas

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Tangga Batu
Alamat
B1-7, A2-4 & A2-8, B1-1, B1-2 ARKED MARA
76300 SUNGAI UDANG
MELAKA
Negeri
MELAKA
Penyelaras
MOHD SHAHRIL BIN AB MAJID
Telefon
06-3531944
Emel
gmtanggabatu@giatmara.edu.my
Laman Web
-

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pelajar Tahfiz. Latihan secara Percuma.