Kursus TVET
Perkhidmatan Penyediaan dan Pembuatan Makanan

HT-012-4:2011;-

Pengenalan Kursus

Kursus ini adalah lanjutan daripada kursus Operasi Seni Kulinari (Tahap 3). Kursus ini memberi pendedahan dalam bidang kulinari dan pengurusan makanan.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Diploma Kemahiran Malaysia / Diploma Tahap 4 / Diploma Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KELAYAKAN AKADEMIK
1.1 Pemohon mestilah mempunyai sijil SKM seperti berikut

Penyediaan & Pembuatan Makanan [HT-012-3:2012] Atau

OPERASI SENI KULINARI [I561-005-3:2022]


Dan

2. UMUR
2.1 Pemohon hendaklah

Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 45


Dan

3. WARGANEGARA
3.1 Pemohon hendaklah
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. SYARAT UMUM
4.1 Pemohon hendaklah
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) ,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Tempoh Pengajian
18 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
ALFA COLLEGE
Alamat
CT-11 & 12, CORPORATE TOWER, SUBANG SQUARE, JALAN SS15/4G,
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
HUZAIMAH BINTI ABD HAMID
Telefon
03-56319208
Emel
sharifah@alfa.edu.my
Laman Web
https://alfa.edu.my/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pinjaman daripada Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK)