Kursus TVET
Perkhidmatan Penyediaan dan Pembuatan Makanan
HT-012-4:2011;-
Pengenalan Kursus
Kursus ini adalah lanjutan daripada kursus Operasi Seni Kulinari (Tahap 3). Kursus ini memberi pendedahan dalam bidang kulinari dan pengurusan makanan.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Diploma Kemahiran Malaysia / Diploma Tahap 4 / Diploma Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KELAYAKAN AKADEMIK
Dan
1.1 Pemohon mestilah mempunyai sijil SKM seperti berikut
Penyediaan & Pembuatan Makanan [HT-012-3:2012] Atau
OPERASI SENI KULINARI [I561-005-3:2022]
Dan
2. UMUR
Dan
2.1 Pemohon hendaklah
Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 45
Dan
3. WARGANEGARA
Dan
3.1 Pemohon hendaklah
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
4. SYARAT UMUM
4.1 Pemohon hendaklah
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib)
,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
18 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
ALFA COLLEGE
Alamat
CT-11 & 12, CORPORATE TOWER, SUBANG SQUARE, JALAN SS15/4G,
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
HUZAIMAH BINTI ABD HAMID
Telefon
03-56319208
Emel
sharifah@alfa.edu.my
Laman Web
https://alfa.edu.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pinjaman daripada Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK)