Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022;-
Pengenalan Kursus
Menyediakan dan memberi peluang kepada pelajar untuk meningkatkan potensi mereka dalam pendidikan atau peluang pekerjaan. Kursus ini merangkumi asas penyediaan dan pembuatan makanan melalui pendekatan teori (30%) dan amali (70%) berdasarkan keperluan dan standard industri.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Tiada Pendidikan Formal
Atau
Atau
Atau
Atau
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
1.2
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Pilihan)
,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib) ,
4. Bujang (Pilihan)
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib) ,
4. Bujang (Pilihan)
Atau
1.3
Syarat Umum:
1. Menguasai 3M (Membaca, Menulis dan Mengira)
Atau
1.4
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35
Atau
1.5 Calon mestilah warganegara Malaysia sahaja
Warganegara Malaysia Sahaja
Tempoh Pengajian
9 Bulan
Prospek Kerjaya
Kerjaya sebagai Chef, Pemilik Restoran
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ JUARASA
Alamat
N0.8-G & 8-1,
JALAN BIDARA 7/1,
SAUJANA UTAMA 3,
JALAN BIDARA 7/1,
SAUJANA UTAMA 3,
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURZUANA BINTI SELAMAT
Telefon
03-60398342
Emel
KolejJuarasa2264@gmail.com
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pinjaman dari Perbadanan Tabung Kemahiran Malaysia (PTPK)
Elaun Sara Diri sebanyak RM600 sebulan
Asrama disediakan (jika perlu)
Elaun Sara Diri sebanyak RM600 sebulan
Asrama disediakan (jika perlu)