Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman
I561-002-3:2018;PENYELIAAN OPERASI MAKANAN & MINUMAN
Pengenalan Kursus
Kandungan kursus yang ditawarkan meliputi Perkhidmatan Pengendalian Makanan dan Minuman Pelanggan, Pengendalian Juruwang Dan Bil Makanan Dan Minuman, Pengendalian Tempahan Makanan Dan Minuman, Pengendalian Inventori Peralatan Makanan Dan Minuman, dan Menyelia Operasi Makanan Dan Minuman.
Graduan Operasi Servis Makanan & Minuman bekerja dalam sector F&B yang tertentu dengan menyediakan perkhidmatan membantu, mesra dan berbudi Bahasa kepada para pelanggannya. Mereka bekerja dalam persekitaran yang selamat dan kondusif sama ada secara individu atau dalam satu pasukan dalam melaksanakan tugas seperti penyediaan kawasan perkhidmatan, menyusun kerusi meja, menambahkan semula stesen sampingan, mengelap dan menggilap kutleri dan pinggan mangkuk. Perkhidmatan F&B juga merangkumi kata ucapan, penyediaan tempat duduk. Mengambil pesanan, berkhidmat dan berkomunikasi dengan pelanggan.
Maklumat Latihan TVET
Dan
Dan
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 45
Atau
Atau
Dan
Butiran Penyedia Latihan TVET
BANDAR BARU AMPANG
68000 AMPANG, SELANGOR
PREMIS TAMBAHAN:
NO 17-A, JALAN WAWASAN 4/6
BANDAR BARU AMPANG
68000 AMPANG, SELANGOR
LOT 29B, JALAN WAWASAN 4/3,
BANDAR BARU AMPANG,
Lain-lain Maklumat
Lain-lain tajaan seperti Program Dermasiswa Pengajian Tinggi oleh Lembaga Zakat Selangor (LZS) bagi golongan Asnaf Fakir, Miskin dan Muallaf yang berdaftar dengan LZS. Tajaan ini meliputi Yuran Pengajian, Yuran Penginapan dan Elaun bulanan berjumlah RM400/bulan sebagai elaun sara diri.