Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-2:2012

Pengenalan Kursus

PROGRAM INI MENYEDIAKAN PELAJAR DENGAN PENDIDIKAN PRAKTIKAL DALAM PENGELUARAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN SAMBIL MENBANGUNKAN PROFESIONALISME. PROGRAM INI MENYEDIAKAN PELAJAR UNTUK KEMAHIRAN MEMASAK DAN PENGUASAAN TEKNIK DAPUR ASAS SEPERTI KEMAHIRAN MENGGUNAKAN PISAU, PENGADUN, ,PENGORENG DAN PEMANGGANG DAN LAIN LAIN PERALATAN

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KELAYAKAN AKADEMIK
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. UMUR
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 45


Dan

3. WARGANEGARA
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. KELAYAKAN TAMBAHAN
4.1
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) ,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Tempoh Pengajian
9 Bulan

Prospek Kerjaya
CHEF

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
STRADFORD COLLEGE
Alamat
2790, Jalan Chain Ferry, Taman Inderawasih, Prai
Negeri
PULAU PINANG
Penyelaras
SHALIZA BT AZMAN
Telefon
043904000
Emel
adminskils@stradfordcollege.edu.my
Laman Web
www.stradfordcollege.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
AMALAN KESELAMATAN DAPUR, KEBERSIHAN DAN SANITASI DITEKANKAN