Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-2:2012
Pengenalan Kursus
PROGRAM INI MENYEDIAKAN PELAJAR DENGAN PENDIDIKAN PRAKTIKAL DALAM PENGELUARAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN SAMBIL MENBANGUNKAN PROFESIONALISME. PROGRAM INI MENYEDIAKAN PELAJAR UNTUK KEMAHIRAN MEMASAK DAN PENGUASAAN TEKNIK DAPUR ASAS SEPERTI KEMAHIRAN MENGGUNAKAN PISAU, PENGADUN, ,PENGORENG DAN PEMANGGANG DAN LAIN LAIN PERALATAN
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KELAYAKAN AKADEMIK
Dan
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. UMUR
Dan
2.1
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 45
Dan
3. WARGANEGARA
Dan
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
4. KELAYAKAN TAMBAHAN
4.1
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) ,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
9 Bulan
Prospek Kerjaya
CHEF
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
STRADFORD COLLEGE
Alamat
2790, Jalan Chain Ferry, Taman Inderawasih, Prai
Negeri
PULAU PINANG
Penyelaras
SHALIZA BT AZMAN
Telefon
043904000
Emel
adminskils@stradfordcollege.edu.my
Laman Web
www.stradfordcollege.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
AMALAN KESELAMATAN DAPUR, KEBERSIHAN DAN SANITASI DITEKANKAN