Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022
Pengenalan Kursus
Pekerjaan atau kerjaya sebagai seorang chef membuka pelbagai peluang dalam industri restoran, perhotelan, kapal pesiaran dan juga resort.Selain itu, chef juga berpeluang meningkatkan kemahiran memasak,memiliki perniagaan berasaskan makanan ataupun produk masakan dan tenaga pengajar'
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
Atau
Atau
Dan
1.1 15-35 tahun
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 35
Atau
1.2
Calon Bumiputera Sahaja
Atau
1.3
Warganegara Malaysia Sahaja
Atau
1.4
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. Syarat Tambahan
Dan
Dan
3. Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
Dan
4. Bukan bumiputera & bumiputera
Tempoh Pengajian
9 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef, Culinary Instructor
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
DSH ACADEMY
Alamat
A11, A13 & A15 Lorong Pandan Perdana 1/2, 25150 Kuantan, Pahang
Negeri
PAHANG
Penyelaras
YUSMANISAH BINTI YUSOH
Telefon
0169885634
Emel
zaidi@dsh.academy
Laman Web
www.dsh.academy
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
1) Pembiayaan diberikan sepenuhnya oleh PTPK.
2) Elaun Sara Hidup diberikan sebanyak RM600/bulan.
2) Elaun Sara Hidup diberikan sebanyak RM600/bulan.