Kursus TVET
Perkhidmatan Penyediaan dan Pembuatan Makanan

HT-012-4:2011

Pengenalan Kursus

Program Kulinari ini direka untuk menyediakan kemahiran dan pengetahuan praktikal bagi memenuhi keperluan pasaran. Melalui program ini, pelajar akan terlibat secara langsung dalam persekitaran simulasi industri dengan kemudahan dapur dan peralatan berkelas profesional bagi memastikan mereka bersedia untuk cabaran sebenar industri.
Program ini merangkumi 80% latihan praktikal dalam persekitaran industri dan 20% pembelajaran teori melalui kelas kendiri dan kuliah secara dalam talian.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Diploma Kemahiran Malaysia / Diploma Tahap 4 / Diploma Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Memiliki Sijil Kemahiran Malaysia bagi Kod Bidang I561-005-2:2022 dan I561-005-3:2022
1.1

PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN [I561-005-2:2022] Atau

OPERASI SENI KULINARI [I561-005-3:2022] Atau

Penyediaan & Pembuatan Makanan [HT-012-3:2012] Atau

Penyelia/Ketua Seksyen Penyediaan Makanan [L-041-3] Atau

Penyelia/Ketua Seksyen Penyediaan Makanan [L-040-3]


Tempoh Pengajian
18 Bulan

Prospek Kerjaya
-

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
SG AKADEMI
Alamat
D-00-3A, PUTRA MAJESTIK
JALAN KASIPILLAY OFF JALAN IPOH BATU 2 1/2,
51200 KUALA LUMPUR

PREMIS TAMBAHAN:
BLOK A-0-3A, PUTRA MAJESTIK,
JALAN KASIPILLAY,
51200 KUALA LUMPUR
Negeri
Tiada Maklumat
Penyelaras
KU NUR AINI BINTI KU AHMAD ZAMRI
Telefon
03-40411266
Emel
aini@sgacademy.edu.my
Laman Web
www.sgacademy.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pada tahap ini, pelajar bersedia untuk peranan pengurusan dalam dapur dengan kemahiran dalam kawalan kualiti, pengurusan kos dan penjagaan peralatan dapur.