Kursus TVET
Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman

I561-002-3:2018

Pengenalan Kursus

Kursus ini memberi mendedahkan kepada peserta mengenai tugas dan tanggungjawab umum dan khusus sebagai seorang krew F&B. Kursus ini akan membantu peserta menguasai perkara-perkara asas di dalam pengurusan operasi makanan dan minuman dan seterusnya memudahkan peserta untuk mengaplikasikan semula dalam dunia pekerjaan ataupun di dalam perniagaan sebenar mengikut keperluan industri.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. MEMPUNYAI SKM 2 DALAM BIDANG
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Atau

1.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib) ,
3. Bujang (Wajib)

Atau

1.3

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 35


Atau

1.4
Calon Bumiputera Sahaja

Atau

1.5
Warganegara Malaysia Sahaja

Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
F&B supervisor or any related field

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
STI COLLEGE
Alamat
243-A, 243-B, 243-C
JALAN BANDAR 13,
TAMAN MELAWATI,
Negeri
Tiada Maklumat
Penyelaras
ZULIKHA BINTI MOHAMAD
Telefon
03-61786809
Emel
admin@skillstech.edu.my
Laman Web
https://www.facebook.com/sticollegemalaysia

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Mempunyai SKM 2 dalam bidang