Kursus TVET
PEMBUATAN PASTRI
HT-014-2:2011
Pengenalan Kursus
Kursus pastri menyediakan mendalam mengenai arahan seni masakan dan industri hospitaliti dengan pengkhususan dalam Pastry. Mata pelajaran termasuk reka bentuk menu, trend dalam penaik dan pastri membuat dan istilah, peraturan-peraturan keselamatan, bagaimana untuk menggunakan pelbagai peralatan dapur, dan prinsip kebersihan. Pelajar juga akan mempelajari keperluan pengurusan dapur, berat dan ukuran, doh berlamina dan seni mewujudkan kastard, icings, meringue dan bahagian- bahagian lain yang berkaitan dengan Pastry.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. MEMBACA, MENULIS, MENGIRA
Atau
Atau
Atau
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
1.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Atau
1.3
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 40
Atau
1.4
Warganegara Malaysia Sahaja
Tempoh Pengajian
6 Bulan
Prospek Kerjaya
PEMBUAT PASTRI, USAHAWAN KAFE,
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SILVERSPOON INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
NO.12 & 12A, JALAN OP1/3, PUSAT PERDAGANGAN ONE PUCHONG,
OFF JALAN PUCHONG,
47160 PUCHONG SELANGOR
OFF JALAN PUCHONG,
47160 PUCHONG SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NURLIYANA MOHAMAD SHAHIMIN
Telefon
0380769953
Emel
info@silverspoon.edu.my
Laman Web
www.silverspoon.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PINJAMAN PENGAJIAN SEPENUHNYA DARI PTPK
ELAUN SARA DIRI RM600 (SEPANJANG TEMPOH LATIHAN)
ELAUN PENGANGKUTAN RM500 HINGGA RM1000
ELAUN SARA DIRI RM600 (SEPANJANG TEMPOH LATIHAN)
ELAUN PENGANGKUTAN RM500 HINGGA RM1000