Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-2:2012

Pengenalan Kursus

Mempelajari tentang asas masakan dari aspek kesihatan, kebersihan dan keselematan dalam pembuatan dan penyediaan makanan. Modul yang dipelajari adalah seperti teknik masakan, masakan sarapan pagi, pembuatan pencuci mulut dan lain-lain

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. AKADEMIK
1.1 LULUS SPM

1.

Bil. Subjek : 0
Gred Minimum :

Kod Subjek Subjek

Atau

1.2 Pelajar lepasan Tahfiz

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. WARGANEGARA
2.1 WARGANEGARA MALAYSIA
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

3. UMUR
3.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 45


Dan

4. SYARAT TAMBAHAN
4.1
Calon Bumiputera Sahaja

Tempoh Pengajian
6 Bulan

Prospek Kerjaya
PEKERJA HOTEL, USAHAWAN, TENAGA PENGAJAR, PAKAR INDUSTRI

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
KOLEJ YAYASAN NEGERI SEMBILAN
Alamat
GENTAM
72000 KUALA PILAH
NEGERI SEMBILAN
Negeri
NEGERI SEMBILAN
Penyelaras
SHAFARINA BINTI TAMZIZ
Telefon
06-481 1225
Emel
ayuni@kyns.edu.my
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
1. Makan & Minum disediakan
2. Penginapan disediakan