Kursus TVET
Operasi Servis Makanan & Minuman

I561-002-2:2018

Pengenalan Kursus

Kursus ini adalah untuk menghasilkan kemahiran asas, teknik berkerja dan sikap yang betul dalam operasi perkhimatan makanan dan minuman dalam sektor penghotelan. Para pelajar yang mengikuti kursus ini akan berkemahiran dan cekap dalam memberi perkhidmatan yang membantu pelanggan seperti mengambil pesanan pelanggan dan menghidangkan pesanan kepada pelanggan. Mereka akan bekerja dalam suasana yang selamat dan kondusif berdasarkan SOP yang diberikan . Para pelajar juga dapat bekerja dalam individu dan berkumpulan dalam melaksanakan tugasan service penghotelan

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Lepasan Sekolah, PMR / PT3 / SPM
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Berumur
2.1

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 45


Dan

3. Warganegara
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
• Pramusaji (Waiter&Waitress) • Katerer Profesional • Pengurus Acara • Sommelier Wain • Butler Peribadi

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
INTRA INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
NO. 21 & 23, JALAN RAJA IDRIS, PEKAN KUALA SELANGOR
45000 KUALA SELANGOR, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
THIRUVARASI A/P RAMASAMY
Telefon
03-32897554
Emel
plkintra@gmail.com
Laman Web
www.intra.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pinjaman daripada Perbadanan Tabung Pembagunan Kemahiran(PTPK)
• Yuran Pengajian
• Elaun Sara Diri Pilihan RM400.00 / RM 600.00 / RM 800.00 sebulan
• Pinjaman One-Off Pengangkutan RM 500.00 semenanjung RM1,000.00 sabah/sarawak