Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI

I561-005-3:2022,I561-005-2:2022;Operasi Seni Kulinari

Pengenalan Kursus

Kursus Single Tier ini memberi pendedahan para peserta kepada cara pengoperasian Seni Kulinari. Ia terdiri daripada 23 modul iaitu yang bermula daripada Noss Tahap 2 hingga Tahap 3.

Memahami gambaran asas berkenaan untuk pengoperasian seni kulinari.Selain itu, program ini menawarkan kerjaya yang lumayan yang membawa kepada laluan kerjaya yang berbeza bermula dari Penolong Chef sehingga menjadi Chef Eksekutif, Pemilik Restoran,Tenaga Pengajar Kulinari dan sebagainya.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1 Lepasan Sekolah atau berumur 16 tahun.

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Atau

1.2 Umur 16 hingga 35 tahun.

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35


Atau

1.3 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

2. Status OKU

Tempoh Pengajian
15 Bulan

Prospek Kerjaya
Tukang Masak, Chef, Commis.

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
MEDIA CULINARY ARTS & HOSPITALITY ACADEMY
Alamat
UNIT A-3A-01, BLOCK A,
TROPICANA MERCHANT SQUARE,
NO. 1 JALAN TROPICANA SELATAN 1,
PJU3 47410 PETALING JAYA, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
Suraya Binti Isa
Telefon
03-78850408
Emel
kkyau.com@gmail.com
Laman Web
-

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
1. Pinjaman PTPK disediakan
2. Elaun Sara Hidup & Pengangkutan daripada PTPK boleh disediakan berdasarkan peruntukan PTPK yang ditetapkan.
3. Asrama disediakan dengan kadar sewa yang berpatutan.