Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini memberikan pendedahan kepada peserta tentang cara menghasilkan produk berasaskan ikan seperti ikan rebus dan bebola ikan secara bersih, selamat dan menepati cita rasa pasaran. Peserta akan mempelajari teknik penyediaan, pemprosesan, pembungkusan serta asas kawalan kualiti dalam pembuatan makanan berasaskan ikan.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

6. PEKERJA GIG
6.1 Pekerja Industri GIG

Syarat Umum:
1. Pekerja Industri GIG P-Hailing atau E-Hailing
2. Umur 18 - 70
3. Mempunyai ID P-Hailing atau E-Hailing


Tempoh Pengajian
40 Jam

Prospek Kerjaya
Usahawan produk makanan berasaskan ikan
Pengeluar produk sejuk beku (frozen food)
Pembekal kepada pasar mini, kantin atau gerai makanan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Ipoh Timur
Alamat
NO 5, JALAN ZARIB 8, ZARIB INDUSTRIAL PARK, 31500 LAHAT PERAK

PREMIS TAMBAHAN:
NO. 12 & 12A, JALAN INDUSTRI PALOH, KAWASAN INDUSTRI PALOH, KAWASAN INDUSTRI RINGAN PALOH, 30200 IPOH, PERAK
Negeri
PERAK
Penyelaras
MOHD JAMIL BIN AB WAHAB
Telefon
05-3226385
Emel
gmipohtimur@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pekerja GIG. Latihan secara Percuma.