Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini memberi pendedahan kepada peserta tentang teknik asas dan profesional dalam penyediaan hidangan barat popular seperti stik, chicken chop, dan fish & chips. Peserta akan mempelajari kaedah penyediaan daging, perapan, teknik memasak yang betul serta penyediaan sos dan hiasan hidangan yang menarik.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

6. PEKERJA GIG
6.1 Pekerja Industri GIG

Syarat Umum:
1. Pekerja Industri GIG P-Hailing atau E-Hailing
2. Umur 18 - 70
3. Mempunyai ID P-Hailing atau E-Hailing


Tempoh Pengajian
40 Jam

Prospek Kerjaya
Tukang masak (Western cook)
Usahawan makanan barat (kedai, kiosk, food truck)
Peniaga kecil-kecilan dari rumah

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Setiawangsa
Alamat
NO. 11-G & 11-1, JALAN JELATEK 2
PUSAT PERNIAGAAN JELATEK
54200 KUALA LUMPUR
Negeri
W.PERSEKUTUAN (KL)
Penyelaras
Mohd Sufian bin Mohd Noor
Telefon
03-41442134
Emel
gmsetiawangsa@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pekerja GIG. Latihan secara Percuma.