Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini direka untuk mengajar peserta cara membuat pelbagai jenis roti yang popular seperti pizza, calzone, ban manis, ban kopi, roti gulung, donut, dan bomboloni. Peserta akan mempelajari teknik-teknik asas dalam penyediaan doh, pemilihan bahan, dan teknik memanggang yang betul untuk menghasilkan roti yang sedap dan berkualiti.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 13
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

6. TAHFIZ
6.1 Pelatih dari sekolah tahfiz

Syarat Umum:
1. Pelajar tahfiz / madrasah / pondok
2. Umur 13 - 70
3. Berdaftar dengan JAKIM / Jabatan Agama Negeri


Tempoh Pengajian
40 Jam

Prospek Kerjaya
Usahawan pembuatan roti dan pastri
Pengusaha roti dalam talian (online seller)
Penyediaan katering roti dan pastri untuk majlis khas

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Putrajaya
Alamat
NO.34, 34A, 34B PERSIARAN DIPLOMATIK, PRESINT 15, 62606 PUTRAJAYA
Negeri
W.PERSEKUTUAN (PUTRAJAYA)
Penyelaras
SITI HAJAR BINTI MOHD RABDZI
Telefon
03-88903545
Emel
gmputrajaya@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pelajar Tahfiz. Latihan secara Percuma.