Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus ini direka untuk mengajar peserta cara membuat pelbagai jenis roti yang popular seperti pizza, calzone, ban manis, ban kopi, roti gulung, donut, dan bomboloni. Peserta akan mempelajari teknik-teknik asas dalam penyediaan doh, pemilihan bahan, dan teknik memanggang yang betul untuk menghasilkan roti yang sedap dan berkualiti.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

6. PEKERJA GIG
6.1 Pekerja Industri GIG

Syarat Umum:
1. Pekerja Industri GIG P-Hailing atau E-Hailing
2. Umur 18 - 70
3. Mempunyai ID P-Hailing atau E-Hailing


Tempoh Pengajian
40 Jam

Prospek Kerjaya
Usahawan pembuatan roti dan pastri
Pengusaha roti dalam talian
Penyediaan katering roti dan pastri untuk majlis khas

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Parit
Alamat
NO 42 PERSIARAN DATARAN 3, BANDAR SRI ISKANDAR, 32610 SRI ISKANDAR PERAK
Negeri
PERAK
Penyelaras
MOHD JAMIL BIN AB WAHAB
Telefon
05-3721801
Emel
gmparit@giatmara.edu.my
Laman Web
-

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Program Kursus Jangka Pendek (SCT) Bagi Pekerja GIG. Latihan secara Percuma.