Kursus TVET
Pembuatan Pastri
HT-014-3:2011,HT-014-2:2011;
Pengenalan Kursus
Pelatih akan menjalani kursus di bawah bimbingan Pastri Master Chefs Le Cordon Bleu yang sangat berwawasan.
Pelatih akan dilengkapi dengan teknik profesional dan kemahiran pastri yang berprestij tinggi dan membolehkan pelatih mendapat peluang - pleuang pengiktirafan di Bidang Pembuatan Pastri Dunia.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Umur
Dan
1.1
Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 65
Dan
2. Minat
Atau
Dan
2.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
2.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
3. Kelayakan Bahasa Inggeris
Dan
3.1 SPM/IGCSE- Credit In English ATAU UEC - B6 In English ATAU IELTS 5.0 Overall
Syarat Umum:
1.
Dan
4. Kelayakan Akademik
4.1 High School Graduation Equivalency Examination / Peperiksaan Kesetaraan Kelulusan Sekolah Menengah
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred | Aktif |
---|---|---|---|---|---|
1119 | BAHASA INGGERIS | Wajib | C | Aktif |
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef Pastri Restaurant & Hotel, Private Chef, Chef Instructor, Cruise Chef, Pastri Stylist, Journalis untuk Majalah Pastri, Menjadi Pemilik Kafe, Ambasador / Pengacara TV untuk Syarikat Pastri & Peralatan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SUNWAY LE CORDON BLEU
Alamat
NO. 5, JALAN UNIVERSITI, BANDAR SUNWAY 47500 SUBANG JAYA, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
SHEELA BINTI HUSSEIN SEN GUPTA
Telefon
03-56321188
Emel
sheelah@sunway.edu.my
Laman Web
www.cordonbleu/malaysia
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
-