Kursus TVET
Pembuatan Pastri

HT-014-3:2011,HT-014-2:2011;

Pengenalan Kursus

Pelatih akan menjalani kursus di bawah bimbingan Pastri Master Chefs Le Cordon Bleu yang sangat berwawasan.
Pelatih akan dilengkapi dengan teknik profesional dan kemahiran pastri yang berprestij tinggi dan membolehkan pelatih mendapat peluang - pleuang pengiktirafan di Bidang Pembuatan Pastri Dunia.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Umur
1.1

Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 65


Dan

2. Minat
2.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Atau

2.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

3. Kelayakan Bahasa Inggeris
3.1 SPM/IGCSE- Credit In English ATAU UEC - B6 In English ATAU IELTS 5.0 Overall

Syarat Umum:
1.


Dan

4. Kelayakan Akademik
4.1 High School Graduation Equivalency Examination / Peperiksaan Kesetaraan Kelulusan Sekolah Menengah
Kod Subjek Subjek Wajib/Pilihan Kategori Pilihan Min Gred Aktif
1119 BAHASA INGGERIS Wajib C Aktif

Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef Pastri Restaurant & Hotel, Private Chef, Chef Instructor, Cruise Chef, Pastri Stylist, Journalis untuk Majalah Pastri, Menjadi Pemilik Kafe, Ambasador / Pengacara TV untuk Syarikat Pastri & Peralatan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
SUNWAY LE CORDON BLEU
Alamat
NO. 5, JALAN UNIVERSITI, BANDAR SUNWAY 47500 SUBANG JAYA, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
SHEELA BINTI HUSSEIN SEN GUPTA
Telefon
03-56321188
Emel
sheelah@sunway.edu.my
Laman Web
www.cordonbleu/malaysia

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
-