Kursus TVET
Pembuatan Roti

HT-013-3:2011,HT-013-2:2011;

Pengenalan Kursus

Program ini bertujuan untuk memenuhi keperluan sektor bakeri yang sentiasa berkembang dan menyediakan kemahiran klasik Seni Boulangerie melalui bengkel praktikal.
Program ini akan melengkapkan pelatih dengan kecekapan relevan yang diperlukan dalam menyelia dan menguruskan bahagian bakeri di mana-mana hotel atau menguruskan kedai roti/bakeri sebagai seorang usahawan.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Umur
1.1

Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 65


Dan

2. Minat
2.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Atau

2.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

3. Kelayakan Bahasa Inggeris
3.1

Syarat Umum:
1. SPM/IGCSE- Credit In English ATAU UEC - B6 In English ATAU IELTS 5.0 Overall


Dan

4. Kelayakan Akademik
4.1 High School Graduation Equivalency Examination / Peperiksaan Kesetaraan Kelulusan Sekolah Menengah
Kod Subjek Subjek Wajib/Pilihan Kategori Pilihan Min Gred Aktif
1119 BAHASA INGGERIS Wajib C Aktif

Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef Restaurant & Hotel, Private Chef, Chef Instructor, Cruise Chef, Food Stylist, Journalis untuk Gourmet Majalah Makanan, menjadi pemilik Kafe / Restoran, Ambasador / Pengacara TV untuk Syarikat Makanan & Peralatan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
SUNWAY LE CORDON BLEU
Alamat
NO. 5, JALAN UNIVERSITI, BANDAR SUNWAY 47500 SUBANG JAYA, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
SHEELA BINTI HUSSEIN SEN GUPTA
Telefon
03-56321188
Emel
sheelah@sunway.edu.my
Laman Web
www.cordonbleu/malaysia

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
-