Kursus TVET
Pembuatan Roti
HT-013-3:2011,HT-013-2:2011;
Pengenalan Kursus
Program ini bertujuan untuk memenuhi keperluan sektor bakeri yang sentiasa berkembang dan menyediakan kemahiran klasik Seni Boulangerie melalui bengkel praktikal.
Program ini akan melengkapkan pelatih dengan kecekapan relevan yang diperlukan dalam menyelia dan menguruskan bahagian bakeri di mana-mana hotel atau menguruskan kedai roti/bakeri sebagai seorang usahawan.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Umur
Dan
1.1
Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 65
Dan
2. Minat
Atau
Dan
2.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
2.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
3. Kelayakan Bahasa Inggeris
Dan
3.1
Syarat Umum:
1. SPM/IGCSE- Credit In English ATAU UEC - B6 In English ATAU IELTS 5.0 Overall
Dan
4. Kelayakan Akademik
4.1 High School Graduation Equivalency Examination / Peperiksaan Kesetaraan Kelulusan Sekolah Menengah
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred | Aktif |
---|---|---|---|---|---|
1119 | BAHASA INGGERIS | Wajib | C | Aktif |
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef Restaurant & Hotel, Private Chef, Chef Instructor, Cruise Chef, Food Stylist, Journalis untuk Gourmet Majalah Makanan, menjadi pemilik Kafe / Restoran, Ambasador / Pengacara TV untuk Syarikat Makanan & Peralatan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SUNWAY LE CORDON BLEU
Alamat
NO. 5, JALAN UNIVERSITI, BANDAR SUNWAY 47500 SUBANG JAYA, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
SHEELA BINTI HUSSEIN SEN GUPTA
Telefon
03-56321188
Emel
sheelah@sunway.edu.my
Laman Web
www.cordonbleu/malaysia
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
-