Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-3:2012,HT-012-2:2012;
Pengenalan Kursus
Menawarkan program yang paling komprehensif dalam Teknik Memasak Klasikal Resipi ala Perancis.
Salah satu displin masakan yang paling popular dan pelatih akan diajar kemahiran dalam seni belajar memasak dari pasukan chef terlatih kami yang berpengalaman dan berprestij tinggi dalam bidang industri masakan yang kebanyakannya berpengalaman bekerja di Michellin Star Kitchen bertaraf antarabangsa.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Umur
Dan
1.1
Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 65
Dan
2. Minat
Atau
Dan
2.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
2.2
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
3. Kelayakan Bahasa Inggeris
Dan
3.1
Syarat Umum:
1. SPM/IGCSE- Credit In English ATAU UEC - B6 In English ATAU IELTS 5.0 Overall
Dan
4. Kelayakan Akademik
4.1 High School Graduation Equivalency Examination / Peperiksaan Kesetaraan Kelulusan Sekolah Menengah
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred | Aktif |
---|---|---|---|---|---|
1119 | BAHASA INGGERIS | Wajib | C | Aktif |
Tempoh Pengajian
2 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef Restaurant & Hotel, Private Chef, Chef Instructor, Cruise Chef, Food Stylist, Journalis untuk Gourmet Majalah Makanan, menjadi pemilik Kafe / Restoran, Ambasador / Pengacara TV untuk Syarikat Makanan & Peralatan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SUNWAY LE CORDON BLEU
Alamat
NO. 5, JALAN UNIVERSITI, BANDAR SUNWAY 47500 SUBANG JAYA, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
SHEELA BINTI HUSSEIN SEN GUPTA
Telefon
03-56321188
Emel
sheelah@sunway.edu.my
Laman Web
www.cordonbleu/malaysia
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
-