Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI

I561-005-3:2022;Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 Operasi Seni Kulinari

Pengenalan Kursus

kursus untuk melatih pelajar dengan teknik-teknik memasak melibatkan menu utama masakan Melayu, Cina, India & Barat (Western). Pelajar juga akan dilatih dalam pengendalian kebersihan, keselamatan dapur dan pengendalian makanan; penyediaan stok, sup dan sos panas; penyediaan sarapan pagi, pembuka selera (appetizer) dan pencuci mulut (dessert) serta pengurusan pentadbiran katering dan acara.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 kod kursus yang sama
1.1

PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN [I561-005-2:2022] Atau

Penyediaan & Pembuatan Makanan [HT-012-2:2012]


Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef, Pegawai Penilai, Pengarah Katering, Pengusaha Makanan, Pengkriitk Makanan, Chef Korporat

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
RICH TALENTS INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
Tingkat 1 & 2, Bangunan Kumpulan Muara,
Persiaran Perbandaran Seksyen 14,
40000 SHAH ALAM
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
ZAMZANI BIN ABDUL WAHAB
Telefon
012-3777603
Emel
info@rtic.edu.my
Laman Web
rtic.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Core Abilities - 3 modules
COCU (Curriculur of Competency Unit) - 10 modules