Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI
I561-005-3:2022;Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 Operasi Seni Kulinari
Pengenalan Kursus
kursus untuk melatih pelajar dengan teknik-teknik memasak melibatkan menu utama masakan Melayu, Cina, India & Barat (Western). Pelajar juga akan dilatih dalam pengendalian kebersihan, keselamatan dapur dan pengendalian makanan; penyediaan stok, sup dan sos panas; penyediaan sarapan pagi, pembuka selera (appetizer) dan pencuci mulut (dessert) serta pengurusan pentadbiran katering dan acara.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 kod kursus yang sama
1.1
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN [I561-005-2:2022] Atau
Penyediaan & Pembuatan Makanan [HT-012-2:2012]
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef, Pegawai Penilai, Pengarah Katering, Pengusaha Makanan, Pengkriitk Makanan, Chef Korporat
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
RICH TALENTS INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
Tingkat 1 & 2, Bangunan Kumpulan Muara,
Persiaran Perbandaran Seksyen 14,
40000 SHAH ALAM
Persiaran Perbandaran Seksyen 14,
40000 SHAH ALAM
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
ZAMZANI BIN ABDUL WAHAB
Telefon
012-3777603
Emel
info@rtic.edu.my
Laman Web
rtic.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Core Abilities - 3 modules
COCU (Curriculur of Competency Unit) - 10 modules
COCU (Curriculur of Competency Unit) - 10 modules