Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

I561-005-2:2022;SIJIL KEMAHIRAN MALAYSIA TAHAP 2 PEMBUATAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

Pengenalan Kursus

PENGENALAN KEPADA DUNIA SENI KULINARI DI MANA PARA PELATIH DI AJAR DARI ASAS CARA PEMBUATAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 45


Tempoh Pengajian
9 Bulan

Prospek Kerjaya
COMMIS 1 UNTIL 3, DEMI CHEF, CHEF DE PARTIE, ,SOUS CHEF, EXECUTIVE CHEF

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
RICH TALENTS INTERNATIONAL COLLEGE
Alamat
Tingkat 1 & 2, Bangunan Kumpulan Muara,
Persiaran Perbandaran Seksyen 14,
40000 SHAH ALAM
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
ZAMZANI BIN ABDUL WAHAB
Telefon
012-3777603
Emel
info@rtic.edu.my
Laman Web
rtic.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Core Abilities -2 module
COCU ( Curriculum of Competency Unit) - 12 module