Kursus TVET
BASIC CAKES PRODUCTS

MWA-1-111

Pengenalan Kursus

Kursus ini akan melengkapkan peserta dengan pengetahuan dan kemahiran untuk membuat produk kek asas dengan berkesan. Ini termasuk menyediakan pelbagai jenis adunan untuk produk yang dikehendaki yang berbeza. Peserta akan belajar menghargai dan menggunakan pelbagai alat penaik, peralatan dan bahan dalam proses itu, dan juga belajar bagaimana untuk mengekalkan kualiti bahan semasa penyediaan dan kualiti produk kek mereka semasa membakar, menyejukan dan menyimpan.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan akademik
1.1 Peserta

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1 Umur peserta

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 50


Dan

3. Kewarganegaraan
3.1 Peserta mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Lain-lain
4.1 Peserta
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) ,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Tempoh Pengajian
9 Hari

Prospek Kerjaya
Usahawan kek

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
SHEN JAI TVET COLLEGE
Alamat
NO. 39, 1st FLOOR, IPOH GARDEN SQUARE, JALAN SULTAN AZLAN SHAH UTARA, TAMAN IPOH SELATAN, 31400 IPOH, PERAK.
Negeri
PERAK
Penyelaras
NORHAZARINA BINTI AHMAD ZAWAWI
Telefon
05-2551559
Emel
rina@kompas.edu.my
Laman Web
www.shenjai.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Kursus ini sesuai kepada suri rumah dan mereka yang ingin menceburi bidang pembuatan kek.