Kursus TVET
BASIC CAKES PRODUCTS
MWA-1-111
Pengenalan Kursus
Kursus ini akan melengkapkan peserta dengan pengetahuan dan kemahiran untuk membuat produk kek asas dengan berkesan. Ini termasuk menyediakan pelbagai jenis adunan untuk produk yang dikehendaki yang berbeza. Peserta akan belajar menghargai dan menggunakan pelbagai alat penaik, peralatan dan bahan dalam proses itu, dan juga belajar bagaimana untuk mengekalkan kualiti bahan semasa penyediaan dan kualiti produk kek mereka semasa membakar, menyejukan dan menyimpan.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakan akademik
Dan
1.1 Peserta
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. Umur
Dan
2.1 Umur peserta
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 50
Dan
3. Kewarganegaraan
Dan
3.1 Peserta mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
4. Lain-lain
4.1 Peserta
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib)
,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
9 Hari
Prospek Kerjaya
Usahawan kek
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SHEN JAI TVET COLLEGE
Alamat
NO. 39, 1st FLOOR, IPOH GARDEN SQUARE, JALAN SULTAN AZLAN SHAH UTARA, TAMAN IPOH SELATAN, 31400 IPOH, PERAK.
Negeri
PERAK
Penyelaras
NORHAZARINA BINTI AHMAD ZAWAWI
Telefon
05-2551559
Emel
rina@kompas.edu.my
Laman Web
www.shenjai.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Kursus ini sesuai kepada suri rumah dan mereka yang ingin menceburi bidang pembuatan kek.