Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

I561-005-2:2022;PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

Pengenalan Kursus

Program ini merupakan program untuk menyediakan pelatih bagi memenuhi permintaan sektor hospitaliti/industri pelancongan serta industri makanan di Malaysia/Antarabangsa. Kursus ini meliputi kemahiran dan pengetahuan mengenai kebersihan, keselamatan dan menghias makanan sehingga kepada perancangan menu katering untuk sesebuah majlis.
Pelatih juga diajar pelbagai jenis masakan Asia dan Barat mengikut modul berpandukan NOSS-JPK yang kondusif melalui sesi pembelajaran yang menarik didalam pengawasan tenaga pengajr/chef profesional yang diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Kementerian Sumber Manusia.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Had Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35


Dan

3. Warganegara
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Syarat tambahan
4.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Tempoh Pengajian
8 Bulan

Prospek Kerjaya
Program ini akan melahirkan berpeluang bekerjaya sebagai Chef di hotel-hotel & restoran terkemuka dan antarabangsa , Kapal Cruise, pembantu chef, pembekal makanan, chef peribadi, kitchen artist, tenaga pengajar Kulinari atau sebagai ushawan dalam bidang katering / cafe.

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
NOBLE SCHOOL CITY CAMPUS
Alamat
LOT 10, LEVEL 1
KOMPLEKS NIAGA D'MARA
34000 TAIPING, PERAK

PREMIS TAMBAHAN:
1 - 9 KOMPLEKS TERMINAL BUS TAIPING ,
JALAN MASJID, 34000 TAIPING, PERAK.
Negeri
PERAK
Penyelaras
LATIPAH BINTI OMAR
Telefon
05-8081289
Emel
noblecitycampus@gmail.com
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pembiayaan Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK)