PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022;PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
Pengenalan Kursus
Program ini merupakan program untuk menyediakan pelatih bagi memenuhi permintaan sektor hospitaliti/industri pelancongan serta industri makanan di Malaysia/Antarabangsa. Kursus ini meliputi kemahiran dan pengetahuan mengenai kebersihan, keselamatan dan menghias makanan sehingga kepada perancangan menu katering untuk sesebuah majlis.
Pelatih juga diajar pelbagai jenis masakan Asia dan Barat mengikut modul berpandukan NOSS-JPK yang kondusif melalui sesi pembelajaran yang menarik didalam pengawasan tenaga pengajr/chef profesional yang diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Kementerian Sumber Manusia.
Maklumat Latihan TVET
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35
Dan
Dan
Butiran Penyedia Latihan TVET
KOMPLEKS NIAGA D'MARA
34000 TAIPING, PERAK
PREMIS TAMBAHAN:
1 - 9 KOMPLEKS TERMINAL BUS TAIPING ,
JALAN MASJID, 34000 TAIPING, PERAK.