Kursus TVET
Penyediaan & Pembuatan Makanan

HT-012-3:2012,HT-012-2:2012;PENYEDIAAN DAN PEMBUATAN MAKANAN

Pengenalan Kursus

Program Penyediaan dan Penghasilan makanan merupakan mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam penyediaan makanan kursusnya seni masakan dengan pembelajaran berkaitan perkhidmatan, nutrisi makanan, asas masakan Malaysia dan antarabangsa. Program ini turut memberi tumpuan kepada asas penyajian makanan dan operasi perkhidmatan makanan komersial. Kursus ini memberi pendedahan para peserta tentang Operasi seni Kulinari.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Had Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35


Dan

3. Warganegara
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. Syarat tambahan
4.1
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
Program ini akan melahirkan berpeluang bekerjaya sebagai Chef di hotel-hotel & restoran terkemuka dan antarabangsa , Kapal Cruise, pembantu chef, pembekal makanan, chef peribadi, kitchen artist, tenaga pengajar Kulinari atau sebagai ushawan dalam bidang katering / cafe.

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
NOBLE SCHOOL CITY CAMPUS
Alamat
LOT 10, LEVEL 1
KOMPLEKS NIAGA D'MARA
34000 TAIPING, PERAK

PREMIS TAMBAHAN:
1 - 9 KOMPLEKS TERMINAL BUS TAIPING ,
JALAN MASJID, 34000 TAIPING, PERAK.
Negeri
PERAK
Penyelaras
LATIPAH BINTI OMAR
Telefon
05-8081289
Emel
noblecitycampus@gmail.com
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pembiayaan Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK)