Penyediaan & Pembuatan Makanan
HT-012-2:2012;-
Pengenalan Kursus
PROGRAM INI DIREKA BENTUK UNTUK MELENGKAPKAN PELATIH DENGAN PENGETAHUAN DAN KEMAHIRAN ASAS DALAM BIDANG SENI MASAKAN. PROGRAM INI MENYEDIAKAN PELUANG KEPADA PELATIH DALAM MEMBANGUNKAN KEMAHIRAN MASAKAN MELALUI KAEDAH HANDS-ON DENGAN PEREKITARAN DAN PERALATAN DI DALAM DAPUR YANG LENGKAP.
PROGRAM INI MEMBOLEHKAN PELATIH UNTUK MENGAPLIKASIKAN PENGETAHUAN , KEFAHAMAN DAN KEMAHIRAN DALAM INDUSTRI PERKHIDMATAN MAKANAN DENGAN PENDEDAHAN PENGETAHUAN SANITASI DI DALAM PERKHIDMATAN MAKANNAN , NUTRISI , TEORI MAKANAN , ASAS MASAKAN BARAT , MASAKAN MALAYSIA , MASAKAN ASIA , MASAKAN ANTARABANGSA , PENYAJIAN MAKANAN DAN MINUMAN , PERANCANGAN MENU , KAWALAN KOS MAKANAN DAN MINUMAN . PROGRAM INI JUGA MENGGABUNGKAN LATIHAN TEORI DAN AMALI .
Maklumat Latihan TVET
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
Dan
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 50
Butiran Penyedia Latihan TVET
Lain-lain Maklumat
ELAUN SARA DIRI SEBANYAK RM 400 - RM 600 SEBULAN
ELAUN PENGANGKUTAN DAN KOMPUTER RIBA JUGA DIBERIKAN ( OPTIONAL )