Kursus TVET
PUDDING PREPARATION
MCU-1-11
Pengenalan Kursus
Penyediaan puding adalah untuk menghasilkan produk puding mengikut Prosedur Operasi Standard (SOP), resipi standard, keperluan pengeluaran, pesanan tetap, Analisis Bahaya dan Titik Kawalan Kritikal (HACCP), Amalan Pengilangan Baik (GMP) dan keperluan Halal. Kakitangan yang cekap dalam menghasilkan puding hendaklah boleh membawa
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakkan akademik
Dan
1.1 Calon mesti berminat dalam bidang ini serta boleh membaca, menulis dan mengira.
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis Atau
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. Umur
Dan
2.1 Calon mesti berumur di antara
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 45
Dan
3. Kewarganegaraan
3.1 Calon mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja
Tempoh Pengajian
8 Hari
Prospek Kerjaya
Pastry Commis
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
SHEN JAI TVET COLLEGE
Alamat
NO. 39, 1st FLOOR, IPOH GARDEN SQUARE, JALAN SULTAN AZLAN SHAH UTARA, TAMAN IPOH SELATAN, 31400 IPOH, PERAK.
Negeri
PERAK
Penyelaras
NORHAZARINA BINTI AHMAD ZAWAWI
Telefon
05-2551559
Emel
rina@kompas.edu.my
Laman Web
www.shenjai.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Sesuai untuk individu yang ingin belajar membuat puding.