Kursus TVET
PUDDING PREPARATION

MCU-1-11

Pengenalan Kursus

Penyediaan puding adalah untuk menghasilkan produk puding mengikut Prosedur Operasi Standard (SOP), resipi standard, keperluan pengeluaran, pesanan tetap, Analisis Bahaya dan Titik Kawalan Kritikal (HACCP), Amalan Pengilangan Baik (GMP) dan keperluan Halal. Kakitangan yang cekap dalam menghasilkan puding hendaklah boleh membawa

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakkan akademik
1.1 Calon mesti berminat dalam bidang ini serta boleh membaca, menulis dan mengira.

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis Atau

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Umur
2.1 Calon mesti berumur di antara

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 45


Dan

3. Kewarganegaraan
3.1 Calon mestilah
Warganegara Malaysia Sahaja

Tempoh Pengajian
8 Hari

Prospek Kerjaya
Pastry Commis

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
SHEN JAI TVET COLLEGE
Alamat
NO. 39, 1st FLOOR, IPOH GARDEN SQUARE, JALAN SULTAN AZLAN SHAH UTARA, TAMAN IPOH SELATAN, 31400 IPOH, PERAK.
Negeri
PERAK
Penyelaras
NORHAZARINA BINTI AHMAD ZAWAWI
Telefon
05-2551559
Emel
rina@kompas.edu.my
Laman Web
www.shenjai.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Sesuai untuk individu yang ingin belajar membuat puding.