Kursus TVET
SENI SAJIAN
MCU-1-11
Pengenalan Kursus
Kursus in direka untuk mendedahkan para peserta kepada teknik-teknik asas memasak serta memahami gambaran asas untuk membuat dan menyediakan hidangan mengikut kehendak modul berpandukan NOSS serta dapat menyediakan hidangan mengikut standard antarabangsa dan mengolah hidangan mengikut kreativiti peserta.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakan MInimum
Dan
1.1 Kelayakan Akademik
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. Syarat Umur
Dan
2.1 Had Umur
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 55
Dan
3. Status Kewarganegaraan
Atau
Dan
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja
Atau
3.2
Calon Bumiputera Sahaja
Dan
4. Syarat Tambahan
4.1 kelebihan bagi:
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
,
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
0 Bulan
Prospek Kerjaya
1. Chef
2. Penyedia Perkhidmatan Katering
3. Pembekal Chef
4. Private Chef
5. Kitchen Artist
6. Penyelia Dapur Industri
7.. Usahawan
2. Penyedia Perkhidmatan Katering
3. Pembekal Chef
4. Private Chef
5. Kitchen Artist
6. Penyelia Dapur Industri
7.. Usahawan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
MRS NANCY LIM SCHOOL OF COOKING & BAKING
Alamat
G2-G3, BLOK G, JALAN LINTAS KEPAYAN PENAMPANG, 88300 KOTA KINABALU SABAH.
Negeri
SABAH
Penyelaras
NUR IFFAH ADILA BINTI ZAINAL
Telefon
0143596866
Emel
mrs.nancylim17@gmail.com
Laman Web
https://nancylim.edu.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin mendapatkan pengiktirafan formal dalam bidang kulinari melalui latihan yang terstruktur dan berpandukan standard industri.