Kursus TVET
SENI SAJIAN

MCU-1-11

Pengenalan Kursus

Kursus in direka untuk mendedahkan para peserta kepada teknik-teknik asas memasak serta memahami gambaran asas untuk membuat dan menyediakan hidangan mengikut kehendak modul berpandukan NOSS serta dapat menyediakan hidangan mengikut standard antarabangsa dan mengolah hidangan mengikut kreativiti peserta.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan MInimum
1.1 Kelayakan Akademik

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Syarat Umur
2.1 Had Umur

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 55


Dan

3. Status Kewarganegaraan
3.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Atau

3.2
Calon Bumiputera Sahaja

Dan

4. Syarat Tambahan
4.1 kelebihan bagi:
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
2. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Tempoh Pengajian
0 Bulan

Prospek Kerjaya
1. Chef
2. Penyedia Perkhidmatan Katering
3. Pembekal Chef
4. Private Chef
5. Kitchen Artist
6. Penyelia Dapur Industri
7.. Usahawan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
MRS NANCY LIM SCHOOL OF COOKING & BAKING
Alamat
G2-G3, BLOK G, JALAN LINTAS KEPAYAN PENAMPANG, 88300 KOTA KINABALU SABAH.
Negeri
SABAH
Penyelaras
NUR IFFAH ADILA BINTI ZAINAL
Telefon
0143596866
Emel
mrs.nancylim17@gmail.com
Laman Web
https://nancylim.edu.my/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin mendapatkan pengiktirafan formal dalam bidang kulinari melalui latihan yang terstruktur dan berpandukan standard industri.