Kursus TVET
Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman

I561-002-3:2018

Pengenalan Kursus

Operasi Perkhidmatan Makanan dan Minuman melibatkan pelbagai aktiviti yang melibatkan kakitangan terus daripada mengamalkan Keselamatan, Kesihatan dan Kebersihan F&B, meminta bahan mentah, mengendalikan pesanan tetamu, menghidangkan makanan dan minuman, menyimpan inventori bahan dan mengekalkan kualiti perkhidmatan secara berterusan

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. BOLEH MEMBACA, MENULIS, MINAT
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. UMUR 16 TAHUN
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35


Dan

3. BOLEH MENBACA, MENGIRA, MENULIS
3.1
1. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Dan

4. warganegara malaysia
4.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Tempoh Pengajian
18 Bulan

Prospek Kerjaya
Berkerja didalam sektor perhotelan sebagai 1. Pengacara Makanan & Minuman 2. Penyelia Makanan & Minuman

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
KOLEJ ANTARABANGSA TVET GTA
Alamat
20-1 & 30-1 JALAN PUTRA MAHKOTA 7/7A
PUTRA HEIGHTS, 47650 SUBANG JAYA
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NOR HASLINA BINTI HASSAN NURI
Telefon
03-51030032
Emel
sundra2211@gmail.com
Laman Web
https://genius.edu.my/

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
TIADA