Kursus TVET
Penyeliaan Operasi Makanan & Minuman
I561-002-3:2018
Pengenalan Kursus
Operasi Perkhidmatan Makanan dan Minuman melibatkan pelbagai aktiviti yang melibatkan kakitangan terus daripada mengamalkan Keselamatan, Kesihatan dan Kebersihan F&B, meminta bahan mentah, mengendalikan pesanan tetamu, menghidangkan makanan dan minuman, menyimpan inventori bahan dan mengekalkan kualiti perkhidmatan secara berterusan
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. BOLEH MEMBACA, MENULIS, MINAT
Dan
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. UMUR 16 TAHUN
Dan
2.1
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35
Dan
3. BOLEH MENBACA, MENGIRA, MENULIS
Dan
3.1
1. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Dan
4. warganegara malaysia
4.1
Warganegara Malaysia Sahaja
Tempoh Pengajian
18 Bulan
Prospek Kerjaya
Berkerja didalam sektor perhotelan sebagai 1. Pengacara Makanan & Minuman 2. Penyelia Makanan & Minuman
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
KOLEJ ANTARABANGSA TVET GTA
Alamat
20-1 & 30-1 JALAN PUTRA MAHKOTA 7/7A
PUTRA HEIGHTS, 47650 SUBANG JAYA
PUTRA HEIGHTS, 47650 SUBANG JAYA
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
NOR HASLINA BINTI HASSAN NURI
Telefon
03-51030032
Emel
sundra2211@gmail.com
Laman Web
https://genius.edu.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
TIADA