OPERASI SENI KULINARI
I561-005-3:2022
Pengenalan Kursus
Kursus ini memberi pendedahan para peserta kepada cara pengoperasian Seni Kulinari. Ia terdiri daripada 10 modul iaitu Monitor Kitchen Hygiene and Safety Procedure, Produce Salad Dressings, Produce Sauces, Produce Soups (intermediate), Produce potato dishes, Produce Rice and Farinaceous, Produce Noodles, Produce Pasta,Produce Main Course dan Produce Plated Dessert.
Memahami gambaran asas berkenaan untuk pengoperasian seni kulinari.Selain itu, program ini menawarkan kerjaya yang lumayan yang membawa kepada laluan kerjaya yang berbeza bermula dari Penolong Chef sehingga menjadi Chef Eksekutif, Pemilik Restoran,Tenaga Pengajar Kulinari dan sebagainya.
Maklumat Latihan TVET
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred | Aktif |
---|---|---|---|---|---|
1103 | BAHASA MELAYU | Wajib | C | Aktif | |
1119 | BAHASA INGGERIS | Wajib | C | Aktif |
Dan
2. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Atau
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 30
Atau
LEVEL 2 : COMMIS 3
LEVEL 3 : DEMI CHEF
LEVEL 4 : CHEF DE PARTIE
Butiran Penyedia Latihan TVET
JALAN UPPER LANANG 12C,
96000 SIBU, SARAWAK.
Lain-lain Maklumat
2. PEMBIAYAAN YURAN PENGAJIAN DARIPADA "TABUNG PEMBANGUNAN KEMAHIRAN(PTPK)