Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI
I561-005-3:2022
Pengenalan Kursus
OPERASI SENI KULINARI MERUPAKAN SALAH SATU PROGRAM YANG DIBANGUNKAN DENGAN TUJUAN MEMBANTU PARA PELAJAR LEBIH ARIF MENGENAI PENGGUNAAN PERALATAN DAPUR, MENGENALI RESIPI YANG AKAN DIPELAJARI SERTA MENIMBAH ILMU DUNIA SENI KULINARI
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
Dan
1.1
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. Warganegara
Dan
2.1
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
3. Umur
Dan
3.1
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35
Dan
4. Syarat Tambahan
4.1
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib)
,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
CHEF, PEMBANTU CHEF DAN LAIN-LAIN
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
BORNEO TVET COLLEGE (BTEC)
Alamat
WISMA ANGKATAN HEBAT,LOT 901 JALAN UMS
Negeri
SABAH
Penyelaras
NAZAHERAH NAJIHA BINTI AZAHARI
Telefon
088396682
Emel
ezanna@nbuc.edu.my
Laman Web
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan