Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI

I561-005-3:2022

Pengenalan Kursus

OPERASI SENI KULINARI MERUPAKAN SALAH SATU PROGRAM YANG DIBANGUNKAN DENGAN TUJUAN MEMBANTU PARA PELAJAR LEBIH ARIF MENGENAI PENGGUNAAN PERALATAN DAPUR, MENGENALI RESIPI YANG AKAN DIPELAJARI SERTA MENIMBAH ILMU DUNIA SENI KULINARI

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. Warganegara
2.1
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

3. Umur
3.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 35


Dan

4. Syarat Tambahan
4.1
1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) ,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Tempoh Pengajian
3 Bulan

Prospek Kerjaya
CHEF, PEMBANTU CHEF DAN LAIN-LAIN

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
BORNEO TVET COLLEGE (BTEC)
Alamat
WISMA ANGKATAN HEBAT,LOT 901 JALAN UMS
Negeri
SABAH
Penyelaras
NAZAHERAH NAJIHA BINTI AZAHARI
Telefon
088396682
Emel
ezanna@nbuc.edu.my
Laman Web

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan