Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN

I561-005-2:2022

Pengenalan Kursus

Menyedia dan memberi peluang latihan kemahiran kepada pelajar lepasan PMR / SPM / SPMV dalam Bidang Hospitaliti secara amnya dan Program Penyediaan dan Pembuatan Makanan secara khususnya mengikut piawaian Jabatan Pembangunan Kemahiran dan Kementerian Sumber Manusia bagi memenuhi keperluan industri

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
1.1 1.1 Calon Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

2. 2. Umur
2.1 2.1 Had umur Umur Minimum : 16 Umur Maksimum : 40

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 40


Dan

3. 3. Kewarganegaraan
3.1 3.1 Warganegara Malaysia / Antarabangsa

Dan

4. 4. Lain-lain
4.1 4.1 1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) , 2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) , 3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Syarat Umum:
1. 4.1 1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) , 2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) , 3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)


Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
KERJAYA SEBAGAI CHEF

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
CREW SKILLS INTERNATIONAL
Alamat
9 & 11, LINTASAN PERAJURIT 17G, TAMAN PERDAGANGAN DAN PERINDUSTRIAN, 31400 IPOH, PERAK
Negeri
PERAK
Penyelaras
YOGEES A/P ASOGACHAKRAVARTHI
Telefon
0127980038
Emel
info@crewskills.edu.my
Laman Web
crewskills.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENGAJIAN DITAJA SEPENUHNYA OLEH PERBADANAN TABUNG PEMBANGUNAN KEMAHIRAN . ELAUN SARA DIRI DIBERI SEBANYAK RM 600/BULAN DAN JUGA HOSTEL PENGINAPAN DISEDIAKAN OLEH PUSAT BERTAULIAH.