Kursus TVET
PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022
Pengenalan Kursus
Menyedia dan memberi peluang latihan kemahiran kepada pelajar lepasan PMR / SPM / SPMV dalam Bidang Hospitaliti secara amnya dan Program Penyediaan dan Pembuatan Makanan secara khususnya mengikut piawaian Jabatan Pembangunan Kemahiran dan Kementerian Sumber Manusia bagi memenuhi keperluan industri
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Kelayakan Akademik
Dan
1.1 1.1 Calon Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. 2. Umur
Dan
2.1 2.1 Had umur Umur Minimum : 16 Umur Maksimum : 40
Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 40
Dan
3. 3. Kewarganegaraan
Dan
3.1 3.1 Warganegara Malaysia / Antarabangsa
Dan
4. 4. Lain-lain
4.1 4.1 1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) , 2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) , 3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Syarat Umum:
1. 4.1 1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) , 2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) , 3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Tempoh Pengajian
12 Bulan
Prospek Kerjaya
KERJAYA SEBAGAI CHEF
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
CREW SKILLS INTERNATIONAL
Alamat
9 & 11, LINTASAN PERAJURIT 17G, TAMAN PERDAGANGAN DAN PERINDUSTRIAN, 31400 IPOH, PERAK
Negeri
PERAK
Penyelaras
YOGEES A/P ASOGACHAKRAVARTHI
Telefon
0127980038
Emel
info@crewskills.edu.my
Laman Web
crewskills.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENGAJIAN DITAJA SEPENUHNYA OLEH PERBADANAN TABUNG PEMBANGUNAN KEMAHIRAN . ELAUN SARA DIRI DIBERI SEBANYAK RM 600/BULAN DAN JUGA HOSTEL PENGINAPAN DISEDIAKAN OLEH PUSAT BERTAULIAH.