Kursus TVET
OPERASI SENI KULINARI

I561-005-3:2022

Pengenalan Kursus

Menyedia dan memberi peluang latihan kemahiran kepada pelajar lepasan PMR / SPM / SPMV dalam Bidang Hospitaliti secara amnya dan Program Penyediaan dan Pembuatan Makanan secara khususnya mengikut piawaian Jabatan Pembangunan Kemahiran bagi memenuhi keperluan industri.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. 1. Kelayakan Akademik
1.1

PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN [I561-005-2:2022]


Dan

2. 2. Umur
2.1

Umur Minimum : 16
Umur Maksimum : 40


Dan

3. 3. Kewarganegaraan
3.1 3.1 Warganegara Malaysia / Antarabangsa
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

4. 4. Lain-lain
4.1 4.1 1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib) , 2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) , 3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)

Syarat Umum:
1. 1. Tiada Masalah Penglihatan Atau Rabun Warna (Wajib)
2. 2. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
3. 3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)


Tempoh Pengajian
12 Bulan

Prospek Kerjaya
KERJAYA SEBAGAI CHEF

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
CREW SKILLS INTERNATIONAL
Alamat
9 & 11, LINTASAN PERAJURIT 17G, TAMAN PERDAGANGAN DAN PERINDUSTRIAN, 31400 IPOH, PERAK
Negeri
PERAK
Penyelaras
YOGEES A/P ASOGACHAKRAVARTHI
Telefon
0127980038
Emel
info@crewskills.edu.my
Laman Web
crewskills.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENGAJIAN DITAJA SEPENUHNYA OLEH PERBADANAN TABUNG PEMBANGUNAN KEMAHIRAN . ELAUN SARA HIDUP SEBANYAK RM 600 / BULAN DAN JUGA HOSTEL PENGINAPAN DISEDIAKAN OLEH PUSAT BERTAULIAH.